Lakers stellen Brown aan als opvolger Jackson

Door

De Los Angeles Lakers hebben de opvolger van Phil Jackson gevonden. Met ingang van het nieuwe seizoen zal Mike Brown de scepter zwaaien bij de (nu nog) regerend NBA kampioen.

Met de aanstelling van Brown komt er een einde aan maandenlange speculatie over wie de functie over zou moeten nemen van Jackson, die na elf uiterst succesvolle seizoenen zijn afscheid bekend maakte.

De 41-jarige Brown zal de 22e coach uit de geschiedenis van de Lakers worden en tekent naar alle waarschijnlijkheid een vierjarig contract ter waarde van 18,75 miljoen dollar. Van dit contract zullen de eerste drie jaar gegarandeerd zijn en zullen de Lakers een optie hebben voor een vierde jaar.

Het is een opmerkelijke comeback voor de 41-jarige coach, nadat hij bijna een jaar geleden door de Cleveland Cavaliers aan de kant was geschoven. Bij dat team presteerde Brown vijf jaar op hoog niveau, wat resulteerde dat hij nu de coach is met het beste record in de historie van de Cavs met 272 overwinningen tegen 138 nederlagen. Een opmerkelijk feit, aangezien hij als hoofdcoach zijn debuut maakte bij die ploeg.

Met Brown aan het roer van de organisatie, kwalificeerden de Cavs zich elk jaar onder zijn leiding voor de playoffs. In het seizoen 2006/2007 reikte zijn ploeg zelfs tot de NBA Finals, maar daarin werd met 4-0 verloren van de San Antonio Spurs.

LeBron James, die vijf jaar onder de leiding van Brown speelde in Cleveland, had lovende woorden over zijn voormalig coach. ,,Ik denk dat de Lakers een hele slimme beslissing hebben genomen om Mike aan te stellen. Hij bracht ons successen, terwijl wij die daarvoor nooit hadden gehad.”

De kracht van Brown tijdens zijn periode bij de Cavs was de manier waarop hij de defense regelde. ,,Hij zette bij ons zo’n sterke defense neer, ongelooflijk. Dat waren wij daarvoor nooit gewend geweest. Maar het was wel de start naar successen bij ons. Ik dank zoveel aan hem, want zonder hem was ik nooit de speler geworden die ik nu ben.”

Foto: waitingfornextyear.com

2 Reacties
  1. Bril 11 jaar ago

    Onbegrijpelijk dat ze niet eens aan Jerry Sloan gedacht hebben. Hij liet de Utah Jazz goed spelen en haalde elk jaar play-offs met dat team. Een gemiste kans voor de Lakers. Mike Brown is een goede coach, maar zijn filosofie past niet bij de Lakers.

  2. Steef 11 jaar ago

    Benieuwd wat de gedachte achter het aanstellen van Brown is. Werken in LA is toch echt wat anders dan in Cleveland.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen