Sterren strooien met imposante statlines in NBA

Door

Houston Rockets v Phoenix Suns

Een druk dagje in de NBA, met maar liefst twaalf duels op het programma. Het leek alsof de sterren van de league daardoor knokten voor de headlines. Zo lieten Chris Paul en Russell Westbrook weer eens zien hoe dominant ze kunnen zijn, terwijl de Brooklyn Nets en Boston Celtics belangrijke zaken deden in de strijd om een plekje in de play-offs.

Maar eerst gaan we naar Houston, Texas. Daar woont een man met een baard die goed kan basketballen. Goed? Zeg maar gerust uitstekend. En afgelopen nacht was deze man, die in het dagelijks leven de naam James Harden draagt, niet te stoppen. Niet door zijn direct verdediger en niet door de gehele Sacramento Kings. De shooting guard verbeterde zijn persoonlijk record en scoorde 51 punten in de 115-111 gewonnen wedstrijd. Fear the beard!

Het is voor Harden de tweede keer dit seizoen dat hij de grens van vijftig passeert en hij is de eerste speler in de geschiedenis van de Houston Rockets die dat lukt. Tevens zijn er slechts tien spelers die dat eerder lukte in de NBA. Harden voert een sterke campagne om verkozen te worden tot MVP. Het was voor Harden de 33ste keer keer dat hij boven de dertig kwam en de negende maal dat hij de grens van veertig passeerde. In beide leidt hij hiermee de league, wat zijn aanvallende dominantie onderstreept.

Harden was niet de enige die een memorabele avond beleefde. De Rocket-fans zagen ook een geweldige DeMarcus Cousins, die ervoor zorgde dat de Kings zich terug in de wedstrijd knokte na een vroege achterstand. Cousins was overal aanwezig en maakte dankbaar gebruik van de afwezigheid van Dwight Howard. De center behaalde de tweede triple double in zijn loopbaan en wat voor één: 24/21/10. En oh ja, hij had ook nog zes blocks! Helaas voor Cousins stapte hij wel als verliezer het veld af.

tip-off
Maar zoals de titel al aangaf waren er meer individuele prestaties die bewonderenswaardig waren. Zo ging Chris Paul helemaal los op bezoek op bij de Portland Trail Blazers. Gisteren werd hij nog belachelijk gemaakt op het internet, na zijn valpartij die volgde op de vluchtige dribbels van Stephen Curry. Maar vandaag wordt hij gewoon weer de beste spelverdeler in de NBA genoemd en dat mag ook na een duel waarin hij 41 punten scoorde en zeventien assists uitdeelde.

De Los Angeles Clippers leunden hevig op de kwaliteiten van hun point guard, die weinig problemen kende met de mandekking van Damian Lillard. Het duel was lang spannend, maar na een vierde kwart waarin de Clippers 41(!) punten scoorde stond er een 126-122 eindstand op het bord en had de ploeg een maximale achterstand van negentien punten overwonnen.

Paul was in het derde kwart betrokken in een opstootje met Chris Kaman, die een flagrant foul kreeg van scheidsrechters. Het leek de aanleiding tot een stukje extra passie op het veld en zorgde voor een mooie finale tussen deze twee topteams uit de Western Confernce.
https://youtu.be/N1SUOtj03Gs

Three Point Play
* De Boston Celtics hebben met 100-87 gewonnen van de Indiana Pacers. Beide ploegen zijn in de race om een plekje in de play-offs, hoewel de Pacers langzaam achterop raken op de ranglijst. De Brooklyn Nets bezetten nu de achtste plaats met evenzoveel overwinning als de Celtics. Evan Turner noteerde een triple-double van dertien punten, twaalf assists en elf rebounds.

* Ook Russell Westbrook was wederom goed voor een triple double (31/11/11) in een absolute shoot out tegen de Dallas Mavericks. Beide ploegen speelden in een geweldig tempo en waren zeer effectief, waardoor er na 48 minuten basketball de prachtige uitslag van 135-131 op het bord staat in het voordeel van de bezoekende ploeg, waarvoor Monta Ellis topscorer werd met 26 punten en Parsons het belangrijkste schot van de avond maakte.

* De Utah Jazz gaan de komende jaren enorm veel plezier beleven van Rudy Gobert, die al zijn zeven schoten tegen de Denver Nuggets raak zag gaan. De Fransman scoorde in totaal twintig punten en greep daarnaast twaalf rebounds en noteerde daarbij twee blocks. De Jazz wonnen het duel met 98-84 en zagen bovendien Derrick Favors terugkeren van een blessure.

Statline of the Night
Chris Paul: 41 punten, 17 assists, 5 rebounds, 4 steals en revancheerde zich op zijn valpartij.

The Paint
Rondo is superhandig in een tip

Jones geeft een block party.

Anthony Bennett, 1st pick…

Chris Paul krijgt hoofd op lip

Boxscore
Detroit Pistons @ Charlotte Hornets 78-102
San Antonio Spurs @ Orlando Magic 103-91
Philadelphia 76ers @ Washington Wizards 93-106
Indiana Pacers @ Boston Celtics 87-100
Brooklyn Nets @ New York Knicks 98-100
Sacramento Kings @ Houston Rockets 111-115
Chicago Bulls @ Milwaukee Bucks 91-95
Toronto Raptors @ Minnesota Timberwolves 113-99
Dallas Mavericks @ OKC Thunder 135-131
Denver Nuggets @ Utah Jazz 84-98
LA Clippers @ Portland Trail Blazers 126-122
New Orleans Pelicans @ LA Lakers 113-92

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen