Eenhoorn: ‘Blij met rolmodellen tijdens WBC’

Door

Maandag wisten wij te melden dat het Nederlands honkbalteam tijdens de komende World Baseball Classic de beschikking heeft over Major League Baseball-spelers Roger Bernadina (Washington Nationals) en Andruw Jones (New York Yankees). Robert Eenhoorn, technisch directeur van de KNBSB, is in zijn nopjes met de toevoeging van deze spelers. ,,Zij zijn absolute rolmodellen voor honkballend Nederland. Dat zij gedurende de WBC nu uitkomen voor ons is erg goed nieuws.”

Eenhoorn, die in het verleden zelf onder meer uitkwam voor de New York Yankees, is blij dat de MLB het nu toestaat dat spelers mogen uitkomen voor hun land gedurende de WBC. ,,Wij kregen het verzoek van de MLB of wij twee namen wilden doorgeven van spelers die wij graag in actie zagen komen gedurende de WBC. Vervolgens zouden zij dan contact opnemen met de desbetreffende spelers.”

De Nederlandse bond gaf direct de namen van Jones en Bernadina door. Een logische keuze, volgens de technisch directeur. ,,Bij Roger klopt het gehele plaatje. Hij heeft eerst in de Nederlandse competitie zijn sporen verdiend en breekt nu ook door in de MLB. En Andruw, tja.. Volgens mij hoef ik zijn verkiezing niet uit te leggen. Hij is verreweg de meest succesvolle Nederlandse honkballer van de laatste jaren.”

De spelers zelf hoefden niet lang na te denken. ,,Zij stemden eigenlijk vrij snel in en dat is een goed teken. Ze vinden het allebei erg mooi om voor Nederland uit te komen.” Eenhoorn hoopt dat er binnenkort nog enkele Nederlandse MLB-spelers worden toegevoegd aan de selectie. ,,Ik mag en kan daar niks over zeggen op dit moment. De MLB communiceert dat zelf allemaal naar buiten. Maar ik heb wel goede hoop dat er nog een aantal spelers het voorbeeld van Roger en Andruw zullen volgen.”

Angst voor frictie binnen het huidige Nederlandse team over de toevoeging van de MLB-spelers heeft Eenhoorn niet. ,,Volgens mij is het altijd zo dat je met de beste spelers een toernooi wil spelen. Dat is nu ook niet anders. Ik denk dat iedereen het begrijpt dat we met deze spelers meer kans hebben tijdens de WBC.”

Ook leuk om te lezen