NBA Off-season Preview: Miami Heat

Door

Sacramento Kings v Miami Heat

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Miami Heat.

Terugblik 2014/2015

Dat de Heat minder zouden zijn vergeleken met een seizoen ervoor, had iedereen wel verwacht. Maar dat ze zelfs zo veel minder zouden zijn dat ze play-offs niet zouden halen, was zelfs voor de grootste criticasters van Miami een verrassing. Het vertrek van de beste speler ter wereld, LeBron James, in combinatie van blessures van enkele belangrijke spelers, zoals Chris Bosh, was blijkbaar dusdanig bepalend dat Miami afgelopen seizoen het liefst zo snel mogelijk vergeet.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Chris Bosh
Chris Andersen
Josh McRoberts
Mario Chalmers
Udonis Haslem
Zoran Dragić
Shabazz Napier
Henry Walker (volledig ongegarandeerd)
Hassan Whiteside (volledig ongegarandeerd)
James Ennis (volledig ongegarandeerd)
Tyler Johnson (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Dwyane Wade (player option)
Luol Deng (player option)
Goran Dragić (player option)
Michael Beasley (team option)

Draftkeuzes
# 10
# 40

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Dwyane Wade
2) Hercontracteren Goran Dragić
3) Draften winger (shooting guard/small forward)

Doordat de beoogde basisopstelling met Dragić, Wade, Deng, Bosh en Whitesite op papier tot de betere startende line-ups van de gehele NBA behoort, zal Pat Riley zich deze zomer vooral focussen op het behouden van dit kwintet. Vanwege de verwachting dat clubicoon Wade en Dragić (Deng gaat waarschijnlijk optie wel lichten) beiden hun spelersopties niet zullen lichten, zal Riley opnieuw naar de onderhandelingstafel met ze moeten. Daarna zal middels de draft de best beschikbare shooting guard of small forward (Devin Booker of Kelly Oubre wellicht) gekozen moeten worden, om de zeer povere bank van een kwaliteitsimpuls te voorzien.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Heat
Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Wieger 8 jaar ago

    Als Deng zijn optie licht en Wade en Dragic besluiten wel hun contracten te ontbinden is het niet mogelijk om beide heren terug te halen. Daarom is er al een maand lang gedoe rond Wade en zijn contract. Want met Deng en de andere contracten zit je al rond de 60 miljoen, en heb je nog 20 miljoen onderhandelingsruimte voor Dragic en Wade, die beide meer zitten te denken aan dat bedrag per persoon. Zou Miami ze beiden zo’n gewenst max contract aanbieden komen de salariskosten op een totaal van 100 miljoen, waar vervolgens nog eens een extra luxury repeaters belasting van 60 miljoen over moet worden betaald. 160 miljoen voor een redelijk team zien ze in Miami niet helemaal zitten. Aangezien Riley veel heeft betaald voor de komst van Dragic en vaak heeft herhaald dat Dragic laten bijtekenen een prioriteit is zal Riley of heel creatief dure reserve spelers zoals Chalmers en Andersen elders moeten onderbrengen of Wade zal vertrekken, zeker als hij niet akkoord gaat met een flinke salarisverlaging.

    • Johan Brinkel 8 jaar ago

      Goede analyse, waarbij het overigens wel kan om zowel Dragic, Deng als Wade te behouden. Het gaat alleen veel geld kosten voor de Heat, waarvan de vraag is of ze het willen. Zeker gezien de financiele flexibiliteit die ze willen behouden met het oog op volgende zomer.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen