NFL Power Rankings – Week 10

Door

 

Kansas City Chiefs v Buffalo BillsIedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Kansas City Chiefs (9-0): Een heerlijk vooruitzicht om aan te werken in de bye week: een uitwedstrijd tegen je grote rivaal de Denver Broncos.
2. (2) Denver Broncos (8-1): Volgens Del Rio speelt Peyton hoe dan ook. Lijkt me ook verstandig voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar tot nu toe.
3. (4) Seattle Seahawks (9-1): Het klopte deze week allemaal voor de mannen uit Seattle. Top wedstrijd in en tegen Atlanta.
4. (3) New England Patriots (7-2): Zullen de Pats de D van de Panthers weten te ontmantelen? Ze hebben twee weken de tijd gehad en het record van Belichick na een bye week is imponerend. Don’t bet against the Patriots

Dallas Cowboys v New Orleans Saints

5. (7) New Orleans Saints (7-2): Dallas werd weggespeeld in New Orleans. Lekker voor Rob Ryan.
6. (11) Carolina Panthers (6-3): Vijfde overwinning op rij voor de Panthers. Ook nu weer een geweldige prestatie van de Defense. Negen punten tegen krijgen in San Fransisco. Enige smetje is de matige 10 punten die ze zelf scoorden. Maar winst is winst!
7. (5) Indianapolis Colts (6-3): En zo sta je weer met beide benen op de grond. Het verlies tegen St Louis kwam keihard aan. Donderdag moeten de Colts weer aan de bak. Ik ben benieuwd!
8. (6) San Francisco 49’ers (6-3): Michael Crabtree wordt in wedstrijden tegen een uitstekende D node gemist. Zonder hem geen play offs.

Detroit Lions v Chicago Bears

9. (9) Detroit Lions (6-3): Megatron for President. Wat een fenomeen is hij toch. Als de verdediging nu ook nog beter wordt kan de ploeg voor een verrassing zorgen.
10. (8) Cincinnati Bengals (6-4): Lang leek het dat de Bengals een miraculeuze overwinning zouden behalen. Flacco en Co dachten daar in OT toch anders over.
11. (10) Chicago Bears (5-4): Marc Tresman wat heb je gedaan? Cutler was geen schim van zichzelf in de twee helft. Nu verlies je meer dan alleen de wedstrijd. Wel mooi dat hij toegeeft fout te hebben gehandeld.
12. (13) New York Jets (5-4): na een hopeloze seizoenstart maken de mannen van Rex Ryan nog steeds kans op de play offs. Moeten ze zondag wel winnen van Buffalo.
13. (14) Dallas Cowboys (5-5): Het is All or Nothing in Dallas. Deze week was het weer nothing.

Houston Texans v Arizona Cardinals

14. (19) Arizona Cardinals (5-4): Tweede overwinning op rij voor de Cards and counting. Zondag tegen de Jags dus een overwinning moet erin zitten.
15. (12) Green Bay Packers (5-4): Het leven in Green Bay is zwaar zonder Rodgers. Ploeg zakt weg. Hopen maar dat Aaron snel hersteld.
16. (20) Philadelphia Eagles (5-5): Nog geen zekerheid voor Nick Foles als startende QB. Wat moet hij nog meer doen Chip?
17. (16) San Diego Chargers (4-5): Speelt een must win tegen Miami. Na zwakke prestaties van de afgelopen weken.
18. (17) Cleveland Browns (4-5): Intrigerende ploeg met een herboren Jason Campbell. Ik kijk uit naar hun wedstrijd tegen rivaal Cincinnati.
19. (24) St. Louis Rams (4-6): Deze overwinning zat er aan te komen. Dat het deze week tegen de Colts gebeurde is verrassend. Tavon Austin had een monster-game!
20. (21) Baltimore Ravens (4-5): Ploeg rechtte de rug in OT nadat het de overwinning bijna weggaf in het vierde kwart. Het blijft een moeilijk jaar in Baltimore.
21. (18) Tennessee Titans (4-5): De Titans kwamen goed terug maar konden niet voorkomen dat de Jags met hun eerste overwinning naar huis gingen.
22. (15) Miami Dolphins (4-5): Verliezen van Tampa Bay maakt het er niet beter op in Miami. Wat een zooitje is het daar.

Oakland Raiders v New York Giants

23. (29) New York Giants (3-6): Winnen van Oakland is mooi voor het zelfvertrouwen. Nu doorzetten tegen Green Bay.
24. (22) Oakland Raiders (3-6): Terrelle Pryor is het lichtpuntje in Oakland. Nu nog een betere supporting cast en dan kan het volgend jaar wat worden.
25. (23) Washington Redskins (3-6): De aanval met RGIII kan zich meten met de top. De verdediging liet weer zien niet goed te zijn. Dan kun je zelfs verliezen van de Vikings.
26. (27) Pittsburgh Steelers (3-6): De overwinning op de Bills was wel nodig in Pittsburgh na de veegpartij van vorige week. Al verbloemd het het slechte seizoen natuurlijk niet.
27. (25) Buffalo Bills (3-7): De terugkeer van QB Manuel kon niet voorkomen dat de Bills onderuit gingen.
28. (26) Atlanta Falcons (2-7): Klein lichtpuntje is het terugkeren van Roddy White, maar of je daarmee het Georgia Dome in lichterlaaie zet….
29. (30) Minnesota Vikings (2-7): Adrian Peterson liet even zien waarom hij de beste RB is van de NFL.
30. (28) Houstan Texans (2-7): Case Keenum en Andre Johnson is een mooie combi. Met alleen dat tandem gaan ze het niet redden in Houston, zeker niet nu Arian Foster geblesseerd is.

Miami Dolphins v Tampa Bay Buccaneers

31. (31) Tampa Bay Buccaneers (1-8): The battle of South Florida is gewonnen door de Bucs.
32. (32) Jacksonville Jaguars (1-8): De vlaggen kunnen uit in Jacksonville. De eerste overwinning is binnen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen