Monahan helpt Flames langs Canadiens

Door

Montreal Canadiens v Calgary Flames

De Calgary Flames hebben in eigen huis een 2-3 zege geboekt tegen de Montreal Canadiens. Voor die zege mag de ploeg van coach Bob Hartley rookie Sean Monahan in het bijzonder bedanken. De 18-jarige Monahan was met de openingsgoal en een assist sterk aanwezig. De 6de keuze in de Draft van afgelopen zomer wist al drie wedstrijden op een rij het doel te vinden.

Monahan bereikte halverwege de eerste periode Lee Stempniak met een knappe draai gevolgd door een backhand pass. Stempniak legde terug op Monahan en die kon vrij de 0-1 binnentikken. Bij de 0-2 was Monahan opnieuw belangrijk. De jongeling pikte de puck op in het aanvalsvak en stelde direct Sven Baertschi in staat om de voorsprong te verdubbelen. Baertschi, ook pas 21, maakte geen fout.

Curtis Glencross maakte in de tweede periode 0-3 en daarmee was de wedstrijd al gespeeld. Onder leiding van P.K Subban (goal en een assist) kwamen de Canadiens nog dichtbij, maar de gelijkmaker kwam er niet meer van.

De Los Angeles Kings stonden in eigen huis zelfs al na 1 periode op een 0-3 voorsprong. Zij moesten echter wel toezien hoe de Ottawa Senators terug kwamen tot 3-3. In overtime besliste Jeff Carter de wedstrijd met een powerplay goal alsnog in het voordeel van de Kings.

Alexander Steen was de held in St. Louis. De Blues hadden al twee maal een voorsprong weggegeven tegen de Chicago Blackhawks en beide ploegen leken af te stevenen op een verlenging. Met nog 22 seconden op de klok besliste Steen echter de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg, 2-3.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen