Europese scherpschutter wil in de NBA spelen

Door

De Macedonische-Amerikaan Bo McCalebb wil volgend seizoen uitkomen in de NBA. De voormalig speler van Fenerbahce Ülker is momenteel free-agent, en staat in de belangstelling van verschillende NBA clubs. De afgelopen seizoenen was McCalebb één van de beste spelers op de Europese velden. De 29-jarige guard heeft het wel gezien in Europa, en aast op een terugkeer naar zijn geboorteland.

McCalebb één van beste Europese spelers:
Bo McCalebb is van origine een Amerikaan, de 29-jarige McCalebb werd geboren in New Orleans en vertrok op 23-jarige leeftijd naar Europa. In 2010 kreeg McCalebb als speler van Partizan Belgrado een Macedonisch paspoort, en kwam hij uit voor het Macedonische basketbalteam.

Na omzwervingen bij het Turkse Mersin Büyükşehir Belediyesi en Partizan Belgrado belandt McCalebb in 2010 bij Siena. Bij de Italiaanse club is McCalebb uiterst succesvol en wordt hij topscorer van de Euroleague. In 2012 wordt McCalebb verkozen tot meest waardevolle speler van de Italiaanse competitie. Ondertussen tonen de San Antonio Spurs interesse in McCalebb, maar Siena en San Antonio weten er niet uit te komen, waardoor McCalebb een NBA avontuur aan zich voorbij ziet schieten.

Een teleurgestelde McCalebb verzoekt vervolgens het bestuur van Siena om hem te verkopen, en Fenerbahce is er als de kippen bij om McCalebb te contracteren. Bij de Turkse club wordt McCalebb grootverdiener en speelde hij een belangrijke rol in het team van Željko Obradović. Dit seizoen won McCalebb met Fenerbahce het Turkse kampioenschap, en speelde hij sterk in de Euroleague.

Debuut in de NBA:
Deze zomer hoopt McCalebb een NBA club te vinden, en zijn agent is al in gesprek met verschillende clubs. Welke clubs interesse hebben in McCalebb is niet bekend gemaakt. De 29-jarige guard wil dolgraag aan de slag in de NBA, en hoopt dan ook één dezer dagen een nieuwe club te hebben gevonden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen