MLS Update – Speelronde #3, Seattle voorkomt New York Red Bulls

32710251554_eb04f3c3c1_z

De MLS heeft inmiddels de derde speelronde achter de rug. Een speelronde waarin de New York Red Bulls een record kon vestigen. Bij een gelijkspel of winst op Seattle zouden de New York Red Bulls het record van aantal het ongeslagen wedstrijden op rij in de reguliere competitie evenaren. Het record staat momenteel op naam van Columbus (2004-2005) en Dallas (2010).

Seattle wint eerste thuiswedstrijd
Nadat de kampioensbanner was onthuld in het CentruyLink Field stadion kon de wedstrijd echt beginnen. De wedstrijd zelf begon vrij rustig, tot dat New York Red Bulls verdediger Perrinelle een te korte pas gaf op keeper Robles. Seattle spits Morris kon de bal onderscheppen maar werd vervolgens gevloerd door de keeper van New York, penalty Seattle. Seattle-vedette Clint Dempsey mocht de penalty nemen en schoot hem goed binnen, 1-0 Seattle.

New York Red Bulls had na de penalty nog minder in te brengen en mocht zelf van geluk gespreken dat het maar met 1-0 de rust in ging, nadat Seattle speler Lodeiro de bal op de paal schoot. De tweede helft begon een stuk beter voor New York nadat spits Wright-Phillips de bal in 57e minuut vrij kon binnenkoppen.

Tien minuten later ging het weer mis voor New York Red Bulls. Nadat Seattle-linksback Jones knap Zizzo door de benen speelde en vervolgens kon afspelen op Lodeiro. De Uruguayaan kon de bal vervolgens goed voorgeven op Morris die de 2-1 binnenkopte.

In de 79e minuut beloonde Jones zijn prima wedstrijd met een onbedoelde assist op Harry Schipp. Toen Jones van buiten de zestien wou uithalen werd zijn schot van richting veranderd door Schipp waardoor New York keeper Robles kansloos bleef. Hierdoor wist Seattle uiteindelijk met 3-1 te winnen van New York Red Bulls

Chicago Fire het volgende slachtoffer van Atlanta
Net als tegen Minnesota kwam Atlanta vroeg op voorsprong, ditmaal door een eigen doelpunt van Chicago-linksback Brandon Vincent. In de elfde minuut kreeg Nederlander Johan Kappelhof een rode kaart van scheidsrechter Rivero na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Atlanta kon pas na zestig minuten profiteren van de man-meer situatie toen Martinez de 2-0 binnenschoot. Vervolgens ging het hard toen Villalba in de 67e minuut de 3-0 maakte. Vijftien minuten later mocht de Venezolaan Martinez zijn 2de van de wedstrijd maken en bracht daardoor de eindstand op 4-0.

Real Salt Lake scoort dankzij Rusnak
Leuk feitje om te benoemen is dat Real Salt Lake tegen LA Galaxy hun eerste doelpunt van het seizoen maakten. Nadat ex-FC Groninger Rusnak de bal voorgaf, kon Yara de bal in de verre hoek binnenkoppen.

Ondanks dat Real Salt Lake wist te scoren heeft het de wedstrijd niet gewonnen. Door doelpunten van Romney en Boateng wist LA Galaxy toch nog te winnen.

Eerste punt voor Minnesota
Naast dat Real Salt Lake wist te scoren wist ook Minnesota hun eerste punt van de competitie te pakken, nadat het met 2-2 gelijk speelde tegen Colorado Rapids. Clubtopscoorder Ramirez was voor even de gevierde man nadat hij in de 58e minuut de 1-2 binnenschoot. Een minuut later scoorde Hairston de 2-2 alweer voor Colorado Rapids.

MLS 3
Spelers van de week
Een van de spelers van de week is Maxi Urruti die met zijn 2 doelpunten FC Dallas aan de overwinning hielp. Nadat Nguyen al in de tiende minuut de 0-1 maakte voor New England was het voor FC Dallas niet gemakkelijk om te winnen. Maar nadat Urruti in de 71e minuut de 1-1 maakte was er weer hoop voor FC Dallas. Toen de Argentijnse spits zes minuten later ook nog eens de 2-1 binnenschoot was de comeback helemaal compleet voor het FC Dallas van Maxi Urruti.

De andere speler van de week heet Diego Valeri en speelt bij Portland Timbers. Valeri had met zijn 2 doelpunten een groot een aandeel in de 4-2 overwinning van Portland over Houston. Valeri maakte z’n eerste van de wedstrijd vanaf de penaltystip voor de 1-0. Het tweede doelpunt van Valeri kwam vanuit een voorzet, nadat Valeri vrij kan inkoppen na de voorzet Valentin.

Volgende speelronde
In de volgende speelronde zullen er weinig wedstrijden zijn, dit vanwege de wedstrijden van het Amerikaanse voetbalteam. Aankomende speelronde zijn er maar drie wedstrijden. Op zaterdag 25 maart speelt New England Revolution tegen Minnesota United om zeven uur ’s avonds en de New York Red Bulls tegen Real Salt Lake om negen uur ’s avonds. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart spelen de Columbus Crew tegen Portland Timbers om half een.