NFL Draft 2017 Preview – Defensive Tackles

Door

Op 29 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de grootste mannen van de defense: de defensive tackles

Jon Allen, Ca Brant

JONATHAN ALLEN – ALABAMA

Wat vooral opvalt aan Jonathan Allen is zijn onvoorstelbare productie in de vier jaren die hij bij Alabama heeft gespeeld. Het afgelopen seizoen kwam hij maar liefst tot 69 tackles en 10,5 sacks.

Allen is een geboren atleet en daardoor een uitstekende pass rusher. Hij is een technicus die excellent is geschoold door de coaching staff van Alabama.

Hoewel Allen waarschijnlijk het beste tot zijn recht komt als DT in een 4-3 systeem, zou hij ook end kunnen spelen in een 3-4 verdediging. Er lijkt dan ook geen twijfel over te bestaan dat hij de als eerste gekozen defensive tackle zal zijn, binnen de top tien.

CALEB BRANTLEY – FLORIDA

Als junior benoemde Brantley zichzelf al tot beste defensive tackle in college football. Hoewel hij in de buurt komt, is dat wellicht wat overdreven.

Wel is Brantley een krachtige speler met een enorme power afkomstig vanuit zijn benen en heupen. Hij is in staat om double teams te splitten en running lanes vanuit het niets dicht te gooien.

Als pass rusher heeft hij net te weinig moves in zijn arsenaal om een constante dreiging te zijn. Toch zal hij naar verwachting in de eerste ronde gekozen worden en gaat het team dat hem draft veel plezier aan hem beleven.

MALIK MCDOWELL – MICHIGAN STATE

Andere jaren zou McDowell niet op de derde plek staan in deze ranking. De defensive tackle class is dit jaar echter niet bijzonder sterk.

McDowell voldoet wel aan alle lichamelijk eisen van een defensive tackle (lang, sterk, lange armen), maar zijn productie is matig. Dat laatste is grotendeels te wijten aan een matige techniek. McDowell speelt met een te hoog “pad level” en hij vergeet regelmatig om zijn benen efficiënt te gebruiken.

Met de juiste coaching valt hieraan te werken. McDowell moet dan ook vooral gezien worden als een investering voor de toekomst en niet per se als “day one starter”.

LARRY OGUNJOBI – CHARLOTTE

Ogunjobi is de zoon van Nigeriaanse ouders. Hij speelde voor een kleine school met een nieuw football programma: Charlotte. Voor een speler van een dergelijke kleine school is het altijd zaak om de stat-sheets flink te vullen. Welnu, dat is Ogunjobi gelukt. In 2016 kwam hij tot 65 tackles, waarvan 14 for loss en drie sacks.

Ogunjobi is snel en sterk. Hij kan tegenstanders bullrushen en heeft de snelheid om in het open veld plays te maken.

Daarentegen mist Ogunjobi wat massa om onmiddellijk een vaste waarde te zijn in de NFL. Wanneer hij zijn tegenstander niet direct verslaat wordt hij vaak uit de play geblockt. Op termijn zou hij een starter kunnen worden in de NFL.

CHRIS WORMLEY – MICHIGAN

Wormley was van jongs af aan al Michigan fan en het was dan ook geen verrassing dat hij in 2012 voor de Wolverines koos. In de vier jaren dat hij bij Michigan speelde produceerde hij immer uitstekend. In 2016 kwam hij tot negen tackles for loss en zes sacks.

Wormley is een uitstekende techneut. Met zijn lengte en snelheid is hij een aantrekkelijke kandidaat om end te spelen in een 3-4 defense.

Wel mist hij explosiviteit om een effectieve pass rusher te zijn. Scouts zouden graag gezien hebben dat hij constanter speelde, in plaats van af en toe een dominante play te maken. Op termijn kan hij zeker starter worden in de NFL, maar een back-up rol lijkt in het eerste jaar het hoogst haalbare.

Ook leuk om te lezen