Manning, Broncos verslaan Patriots en plaatsen zich voor de Super Bowl

AFC Championship - New England Patriots v Denver Broncos

Voor het eerst sinds 2010 heeft Peyton Manning weer een plek in de Super Bowl verdiend. ZIjn Broncos wonnen in een kolkend Denver met 16-26 van de New England Patriots, waar Tom Brady niet speelde zoals vooraf werd verwacht. De Patriots kwamen in de eerste helft niet verder dan een field goal en stonden zo bij rust al met 3-13 achter.

Na rust was het opnieuw Manning die een lange drive van de Broncos beloonde met een 3 yard touchdownpass op Julius Thomas die daarmee de 3-20 op het bord zette. Pas in het vierde kwart kwam Brady op stoom. Met twee touchdowns kwamen de Patriots op 16-26, maar faalden zij bij de noodzakelijke 2-point conversion en moesten daarna eveneens toezien hoe hun onside kick werd gevangen door Broncos’ Erik Decker. In de overige 3 minuten gaven de Broncos de bal niet meer op en bepaalden zo de eindstand op 16-26.

Zowel aanvallend als verdedigend waren de Broncos dominant over Patriots. Manning gooide passes voor 400 yards en 2 TD’s. Met 107 yards aan rushing kwamen de Broncos op een totaal van 507 aanvallende yards. Ondertussen stonden zij Brady niet toe meer dan 277 yards te gooien en hielden zij de Patriots op een totaal van 320 aanvallende yards. Uitzondelijk goed was ook Demaryius Thomas met 134 receiving yards en een touchdown uit zeven catches.

De Denver Broncos nemen het op 2 februari op tegen de winnaar van de NFC. Dit duel wordt gespeeld tussen de San Francisco 49ers en de Seattle Seahawks en is live te zien via NFL Gamepass.

3-13

3e kwart, TD pass van Manning naar Julius Thomas over 3 yards voor een 3-20 voorsprong Broncos