Zack Wheeler scheurt elleboogpees af, mist rest van seizoen

Door

New York Mets v Miami Marlins

Slecht nieuws voor de New York Mets. Zack Wheeler heeft een pees in zijn elleboog afgescheurd, waarmee een Tommy John operatie onvermijdelijk lijkt. Het is helaas bekend terrein voor de Mets, die anderhalf jaar geleden een ander talent van hun pitching staff, Matt Harvey, ook kwijtraakten aan een Tommy John operatie.

De 24-jarige Wheeler is niet de enige jonge werper die honkbalfans het komende seizoen zullen moeten missen. Onlangs scheurde de 23-jarige Marcus Stroman, die vorig jaar een revelatie was bij de Toronto Blue Jays, zijn kruisband af en ook hij ligt er het hele seizoen uit. Verder was er afgelopen week slecht nieuws uit Texas, waar het Japanse fenomeen Yu Darvish ook moet geloven aan de bevreesde Tommy John operatie.

Voor de Mets wordt de voorbereiding inmiddels alleen maar erger op deze manier, eergisteren werd namelijk ook al bekend gemaakt dat reliever Josh Edgin onder het mes moet. Het betekent dat de Mets in één klap een linkshandige reliever en een betrouwbare starter missen.

De plek van Edgin hoopt men in te vullen via een trade, terwijl de plek van Wheeler, vorig jaar goed voor een ERA van 3.54, opgevangen zal worden door de veteraan Dillon Gee. Laatstgenoemde is al vier seizoenen een vaste naam in de Mets rotatie, maar leek vanwege het vele talent in New York op weg naar een andere werkgever. Door de blessure van Wheeler verandert echter de situatie, en zal Gee (in 2014 een ERA van 4.00) een plek in de Mets rotatie krijgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen