NBA Update: Verenbips Millsap & Kerr vs Curry

Door

Atlanta Hawks v Indiana Pacers - Game Five

De oorlogstrommels beginnen alvast te roffelen in de verte en de eerste pre season games dienen zich aan. We moeten als NBA-redactie van SportAmerika nog heel even tolereren dat we overschaduwd door onze concullega’s van de burelen van NFL, NHL, MLB en MLS. Maar bijna is het zover – bijna gaan we starten met seizoen 2014/2015. Dus nog snel even een paar nieuwtjes in de update van vandaag.

Heb je de update van gisteren gemist, met daarin de spectaculaire dunk van LeBron James tijdens een openbare trainingssessie van de Cavaliers? Kijk dan snel hier!

Verenbips Millsap
Paul Millsap (Atlanta Hawks) krijgt een groot compliment deze week. De leiding van de Hawks heeft namelijk laten doorschemeren dat ze bijzonder gecharmeerd zijn van hun power forward. Als het even kon zouden ze de 29-jarige basketballer zelfs langer vastleggen, maar dat is gezien zijn aflopende contract (nog) niet mogelijk. Komende zomer wordt Millsap free agent, maar de Hawks proberen hem nu alvast te interesseren in een nieuwe samenwerking.

“We willen hem graag behouden”, aldus coach Mike Budenholzer. “Hij is heel belangrijk voor ons, past goed bij onze manier van spelen. We laten hem veelvuldig weten dat we veel waardering voor hem hebben.”

Veren in de bips van Millsap dus. En niet alleen dat, hij zal ongetwijfeld ook een mooi aanbod krijgen van de Hawks als de zomer van 2015 nadert. Er zal vast een betere deal volgen dan zijn vorige overeenkomst, het tweejarige contract dat hij in 2013 tekende à 19 miljoen per seizoen.

Kerr vs Curry
De Golden State Warriors staan vanaf dit seizoen onder de bezielende leiding van basketball-legende Steve Kerr. De voormalige analist van NBA on TNT staat voor een bitse opdracht om het team uit San Francisco nog een paar stapjes hoger te krijgen dan de afgelopen jaren al gebruikelijk was. En wat is een betere manier om te bewijzen dat je weet waar je over praat? De bal laten spreken natuurlijk.

Vandaar dat Kerr het na afloop van een training opnam tegen erkend schotspecialist Stephen Curry in een potje vrije worpen schieten. Kerr, zelf ook geen pannenkoek als het op afstandsschoten aankomt, had natuurlijk gehoopt dat hij gehakt – over beter: curry – van zijn grote sterspeler zou maken, maar de ietwat hooghartige Curry liet zich niet voor een gat vangen.

Horsing Around with Harden
Dat James Harden (Houston Rockets) aardig kan ballen wisten we natuurlijk al. Zet hem op een willekeurige plek op het veld en The Bearded One schiet de punten binnen. Reden genoeg voor schoenenmerk Foot Locker om Harden uit te dagen tot een spelletje H-O-R-S-E. De uitdager? Het internet.

In drie H-O-R-S-E-sessies werd Harden geconfronteerd met afstandschoten, trick shots of andere basketballacrobatiek die internethelden online hadden gezet. Wie heeft gewonnen? Dat laat zich natuurlijk raden. Eén tip van de SportAmerika-redactie: kijk zonder volume. Het gekrijs van de presentator wekt namelijk op de zenuwen én leidt af van de imponerende kunsten van Harden.

http://youtu.be/d3n_FY559aQ

Big Wilt op een zegel
In Nederland hebben we vaak speciale postzegels. Sterker nog: we kunnen binnenkort een ferme lik geven over allerhand DJ’s, van Armin van Buuren tot Afrojack, en van Hardwell tot Tiësto. In Amerika krijgt een andere persoon die eer. Niemand minder dan ‘Big’ Wilt Chamberlain komt namelijk op een postzegel te staan.

Chamberlain, letterlijk een van de groten uit de basketballgeschiedenis, krijgt terecht een uit de kluiten gewassen postzegel. Liefst 5 (!) centimeter hoog wordt-ie, dus er moet een extra langere lebber tegenaan willen Amerikanen hun brief van voldoende frankering voorzien. Eerder een postplakplaatje dan een postzegel dus.

Het initatief om ‘Wilt the Stilt’ op een postzegel te krijgen komt vanuit sportjournalist Donald Hunt uit Philadelphia. Hij heeft jarenlang gelobbyd om Big Wilt, de enige basketballer die ooit 100 punten in één wedstrijd maakte, te vereeuwigen op een commemmorative stamp. En dat is nu gelukt. De postzegels zijn vanaf volgende week te koop.

Tweet van de Dag

https://twitter.com/Matt_Barnes22/status/517948233348567040

We zouden bijna zeggen: geen wonder dat je zo vaak op de bank zat, Matt! Zonder nachtrust kan je nooit een goede speler worden!

En vooruit, laten we er nog een mooie tweet tegenaan gooien aangezien de vorige technisch gezien geen tweet was. Niet van vandaag, maar van twee dagen geleden. De achtergrond van het verhaal: begin september werd duidelijk dat Kevin Durant bij zijn sponsor Nike blijft nu dat bedrijf het gigantische aanbod van Under Armour heeft gematcht. Het verleidde Kent Bazemore (Atlanta Hawks) – spelend met Under Armour-sportspulletjes – tot een tweet waarin hij Durant bedankte voor het overwegen van een switch. De immer gevatte Andre Iguodala, die Nike ook als sponsor heeft, reageerde als volgt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen