WK-topscorer aller tijden kan aan de slag in MLS

Door

klosee

De Amerikaanse voetbalcompetitie begint steeds populairder te worden. Waar in de afgelopen weken al bekend werd gemaakt dat Frank Lampard en Steven Gerrard in de zomer de overstap maken naar de MLS, tekende Sebastian Giovinco deze week bij Toronto FC. Het geeft aan dat de MLS in de lift zit, en steeds meer bekende namen willen spelen in Amerika.

Miroslav Klose volgende ster in MLS?

Nu veel teams zich verzekeren van (enkele) grote namen wil ook Columbus Crew niet achterwege blijven. Zij hebben hun pijlen gericht op Miroslav Klose. De Duitse spits van Poolse komaf speelt momenteel nog bij Lazio Roma, de huidige club van Stefan de Vrij, en de toekomstige club van Wesley Hoedt.

klosa
Klose heeft bij Lazio Roma een contract tot aankomende zomer (2015)

Fans willen grote naam

Op dit moment telt de selectie van Columbus Crew geen opvallende namen. Toch bereikte men afgelopen seizoen een keurige derde positie in de Eastern Conference, en ging het ternauwernood onderuit in de Play-offs tegen New England Revolution.

Toch telt de selectie van coach Gregg Berhalter geen grote namen, en dit is tegen het zere been van de supporters. Zij zien graag dat hun club ook meegaat in het transfergeweld, en ze hopen dat een grote naam hun club zal versterken.

Deze grote naam moet dus Miroslav Klose worden. Hij werd groot bij Werder Bremen, en kende nog succesvolle periodes bij Bayern München en dus nu bij Lazio Roma.

berhalter_0
Krijgt coach Berhalter (oud-speler van Zwolle, Sparta en Cambuur) de beschikking over Klose?

WK-topscorer aller tijden

In het leven van Miroslav Klose draait het nou niet bepaald om de glitter en glamour. De 36-jarige spits deed altijd trouw zijn werk, en werd zelfs eens door de Fifa beloont met een fair-play award. Toch kan de Duitse spits teren op een bijzondere erelijst en bezit hij ook enkele records. Zo is Klose sinds afgelopen zomer All-time topscorer op het WK-voetbal met 15 goals.

http://youtu.be/U6gGvaeF1ZA

Transfer bijna rond

In de Amerikaanse media wordt al gesuggereerd dat Columbus Crew in een vergevorderd stadium is met Klose. Of hij meteen de overstap maakt, of pas in de zomer aansluit is nog niet bekent. Hij lijkt voor de hand dat Klose het lopende seizoen afmaakt bij Lazio Roma, en pas in de zomer zal aansluiten bij Columbus Crew.

Aangezien Klose een contract heeft tot aankomende zomer, zal hij dan transfervrij de overstap kunnen maken naar Columbus Crew.

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen