NFL Update: Kubiak laat licht schijnen over Peyton Manning

Door

Baltimore Ravens v Houston Texans

Gary Kubiak, de nieuwe hoofdcoach van de Denver Broncos, werd dinsdag voorgesteld aan het grote publiek en liet al meteen zijn licht schijnen over de toekomst van quarterback Peyton Manning. “Ja we hebben al gesproken. Afgelopen dagen hadden we lange gesprekken over uiteenlopende zaken”, aldus Kubiak. “Het belangrijkste is dat we tot de conclusive gekomen zijn dat we momenteel elk onze eigen beslommeringen hebben, Peyton heeft wat zorgen bij zijn familie en ik moet me hier nog wat inwerken. We gaan echter binnenkort samenzitten.”

Ondertussen gonst het van de geruchten als zou Manning aan het einde van een cyclus gekomen zijn bij de Broncos en het team gaan verlaten of zelfs overwegen om te stoppen met football. Op de vraag of Kubiak’s manier van spelen wel past bij Manning, was Kubiak alvast duidelijk. “Het is vrij simpel om een playbook uit te tekenen voor hem. Hij is een meester in wat hij doet en we hebben het hier over een toekomstig Hall of Famer…” Bovendien sprak hij lovende woorden over back-up quarterback Brock Osweiler. “Als Manning zou stoppen met football, dan heb ik er vertrouwen in dat Brock zijn plaats kan innemen.” Daarnaast had Kubiak het ook nog over enkele andere zaken bij de Broncos. Hij noemde de kans die de Broncos hem gaven een “chance of a lifetime” en de enige mogelijke positive die hem na één jaar al kon weglokken bij de Baltimore Ravens.

Jets gaan actief offseason tegemoet

Mike Maccagnan is de nieuwe general manager bij de New York Jets en wil meteen laten uitschijnen dat hij anders is dan John Idzik, de vorige manager. In een uitgebreid interview dinsdag op de website van de Jets, kondigde hij onder meer aan dat het team “zeer actief zal zijn in free agency”.

Daarmee wil hij de ‘fout’ van zijn voorganger rechtzetten en de harten van de fans terugwinnen. Idzik ging namelijk het bijna afgelopen seizoen in met een behoorlijk overschot in de salary-cap en werd daar nu op afgerekend. Jets fans kunnen alvast uitkijken naar een druk offseason.

Jaguars stellen Greg Olson aan als offensive coordinator
Voormalig Raiders offensive coordinator Greg Olson keert terug naar de Jacksonville Jaguars om er offensive coordinator te worden. Olson werd, net als de hele coaching staff rond Dennis Allen, ontslagen in Oakland en had geen toekomst meer wanneer nieuwbakken coach, Jack Del Rio, een nieuwe offensive coordinator aanstelde in de persoon van Bill Musgrave.

Olson was al eens assistant en quarterback coach onder Mike Mularkey bij de Jaguars in 2012 en krijgt nu opnieuw het vertrouwen nadat hij goed werk leverde met rookie Derek Carr afgelopen seizoen. Volgend seizoen wordt van hem hetzelfde verwacht met Blake Bortles die afgelopen seizoen toch wat matig presteerde. Nu deze positie ingevuld is in Jacksonville, lijkt het erop dat Adam Gase naar de St Louis Rams zal gaan nadat hij vertrok bij de Denver Broncos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen