Washington Capitals niet verder met GM én coach

Door

NHL Announces the Start of the 2013 Season

Na een teleurstellend seizoen heeft Washington Capitals besloten een nieuwe weg in te slaan. De club maakte bekend niet verder te gaan met GM George McPhee en ontsloegen coach Adam Oates.

McPhee (foto) was een bekend gezicht in DC, de GM stond al 17 seizoenen onder contract in Washington. Daarin haalde de ploeg 10 keer de playoffs en won één Presidents Trophy, maar een Stanley Cup werd niet gewonnen. Eigenaar Ted Leonsis over McPhee: “George zijn werk wordt door ons en de rest van de NHL bijzonder gewaardeerd. Diep respect voor hem en zijn familie en we wensen hen het allerbeste.”

Oates was nog maar twee seizoenen actief als coach van de Capitals. In zijn eerste seizoen won Oates de Southeast Division, maar was de eerste ronde in de playoffs het eindstation. In het afgelopen seizoen haalde de ploeg de playoffs niet, ondanks dat aanvoerder Alexander Ovechkin met 51 goals topscorer werd in de NHL. Leonsis over Adam Oates: “we bedanken voor zijn bijdrage in de prestaties van de Capitals in de afgelopen seizoenen. Hij is een slimme, tactische coach die verschillende van onze spelers beter heeft gemaakt. Hij is een Hall of Famer waarvan wij denken, dat hij nog jaren coach in de NHL zal zijn.”

“Dit is een belangrijke periode voor onze organisatie, naar mijn gevoel zijn veranderingen nodig om van onze ploeg weer een team te maken die meedoet voor het winnen van de Stanley Cup”, zo verklaart Leonsis de keuze om niet met beide heren verder te gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen