Canucks succesvol dankzij Zweedse tweeling

De Vancouver Canucks waren donderdagnacht in aanvallend opzicht op dreef in de 7-3 gewonnen wedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets. De twee grote sterren, de Zweedse tweeling Henrik en Daniel Sedin, waren zoals zovaak de motor achter het fantastische aanvalspel van de leidende ploeg in de NorthWest Division.

Henrik Sedin scoorde één goal en gaf drie assists. Hiermee evenaarde hij zijn meest aantal punten in een wedstrijd(vier).Met de drie assists werd hij tevens leider in de NHL als het gaat om het geven van assists, zijn totaal schroefde hij vannacht op naar 35.

Broer Daniel scoorde eveneens één goal en gaf twee assists. Daniel scoorde zijn achttiende goal en staat heirmee hoog op de topscoorderslijst die nog steeds wordt aangevoerd door Sidney Crosby (29) gevogld door Steven Stamkos (27). De broers hebben beide evenveel punten weten te noteren dit jaar, allebei 43. Met dit totaal staan ze gedeeld vierde achter wederom Crosby, Stamkos en St. Louis.

De wedstrijd was eigenlijk al na dertien minuten in de eerste periode gespeeld. De Blue Jackets begonnen slap aan de wedstrijd. ,,Het leek erop alsof niemand wilde spelen vanavond,” concludeerde Blue Jackets coach-Arniel.

De Canucks schoten, met drie goals in die eerste dertien minuten, flitsend uit de startblokken en zijn de laatste tijd sowieso goed op dreef. Van de laatste tien wedstrijden werden er zeven gewonnen, twee eindigden in een gelijkspel en slechts één keer werd er verloren. Met de huidige vorm van de Zweedse tweeling kunnen de fans in Vancouver zich al gaan klaarmaken voor de play offs.