Rockets verslaan Trail Blazers na overtime

Door

BannerPlayoffs

De Houston Rockets hebben een broodnodige overwinning geboekt tegen de Portland Trail Blazers. Na twee nederlagen in eigen huis was er in de uitwedstrijd overtime voor nodig om Houston als winnaar aan te wijzen (121-116).

Houston had de wedstrijd eigenlijk al in een eerder stadium moeten beslissen, want de ploeg leidde met een ruime voorsprong. In het vierde kwart kregen de Trail Blazers, met Damien Lillard voorop, het echter op de heupen:

De overwinning werd beklonken door een verrassende naam: Troy Daniels. De rookie speelde pas zijn zesde NBA-wedstrijd en maakte zijn debuut in de playoffs, maar van zenuwen lijkt Daniels geen last te hebben. Met nog elf seconden te gaan in overtime scoorde hij de doorslaggevende driepunter na een ouderwetse scrimmage:

EnchantedSpectacularGreyhounddog

 

 

Ook James Harden verdient een vermelding. The Beard had het in de eerste twee wedstrijden moeilijk, maar leidde de Rockets vannacht als vanouds met onder meer 37 punten en zes assists.

Chicago knokt zich terug 

Ook de Chicago Bulls moesten tegen de Washington Wizards een 3-0 achterstand zien te verhinderen en ook zij slaagden in hun missie. Mike Dunleavy was de grote man aan de kant van Chicago. Mede dankzij maar liefst acht rake driepunters (een nieuw playoff-record voor de Bulls) kwam Dunleavy tot een totaal van 35 punten.

Niet slecht voor een 33-jarige die in de eerste twee wedstrijden slechts 20 punten liet aantekenen.

De Wizards begonnen nochtans sterk en onderstaande dunk van Wall leek de opmaat voor een mooie avond in Washington te worden. Maar het driepuntgeweld van Dunleavy was te veel van het goede voor de Wizards.

Het was een heetgebakerde ontmoeting tussen bij de teams. Nene en Jimmy Butler kregen het met elkaar aan de stok. Eerste genoemde werd het veld uitgestuurd.

Raptors verliezen game 3 in Brooklyn

DeMar DeRozan scoorde 30 punten, maar werd in de steek gelaten door zijn ploeggenoten, waardoor de Toronto Raptors 102-98 verloren tegen de Brooklyn Nets.

Met name Joe Johnson speelde ijzersterk voor de Nets. Hij maakte 29 punten. Deron Williams deed met 22 punten ook een duit in het zakje. De heren vormden op die manier een dodelijk duo:

 

Paul Pierce liet tussendoor zien dat leeftijd geen bezwaar is voor het maken van prachtige dunks:

AccurateSomberGemsbok

 

 

1 Reactie
  1. Bahadir 8 jaar ago

    De ‘defensive rebound’ van Pat Beverley, na het schot van Batum op het eind, spreekt boekdelen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen