NCAA Tournament Voorspellingen – Third Round, Deel I

Door

North Carolina A&T v Ohio State

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Gisteren vond het tweede van de tweede ronde plaats, en dit waren de resultaten van de derde ronde van de voorspellingen:

Predictions Result 2

Zaterdag 21-03, 17:10 – #14 UAB Blazers vs. #11 UCLA Bruins

Vincent van Genechten: Twee teams die voor een upset zorgden. UAB is jong en onervaren, maar vecht als leeuwen. UCLA heeft Kevon Looney inside en Normal Powell outside. Looney gaat ruim over de tien rebounds gaan en die vechtende Blazers opzij zetten. Winnaar: UCLA.

Michael Feith: Niemand had verwacht dat dit de derde ronde matchup zou zijn. UAB maakte meer indruk tegen Iowa State, maar UCLA is toch echt het betere team. Winnaar: UCLA.

Justin Kevenaar: Heel veel mensen hadden hier Iowa State vs. SMU verwacht, maar dat is de magie van March Madness. Hoewel ik nog steeds vind dat UCLA niet aan het toernooi mee had mogen doen, is dit een perfecte mogelijkheid om door te stoten naar de laatste zestien. UAB heeft aanvallend te weinig opties om nog een keer te stunten, en ook wat betreft rebounds zal UCLA zich, in tegenstelling tot Iowa State, niet snel laten verrassen. Winnaar: UCLA

Frank Wielaard: Bizarre matchup. een paar weken geleden zouden ze beiden het toernooi misschien niet halen. En straks staat er één in de Sweet 16. Als dat geen Madness is… UAB heeft rebound power. Zo werd Iowa State verslagen. UCLA heeft nog meer rebound power. Winnaar: UCLA.

Third Round - Part 2 1

Zaterdag 21-03, 19:40 – #8 Cincinnati Bearcats vs. #1 Kentucky Wildcats

Vincent van Genechten: Kentucky is Kentucky. Daar gaan die Bearcats weinig aan kunnen doen. Het zal een defensieve oorlog worden, maar vooral Karl-Anthony Towns moet kunnen heersen. Winnaar: Kentucky.

Michael Feith: De Wildcats laten zich niet zo vroeg uitschakelen. Coach Cal en zijn mannen gaan zeker weten nog een ronde verder. Winnaar: Kentucky.

Justin Kevenaar: Cincinnati zou verdedigend nog best mee kunnen met Kentucky, maar aanvallend zijn er gewoon te weinig betrouwbare opties om Kentucky echt aan het wankelen te brengen. De weg naar perfectie zal voorlopig dus niet gestopt worden. Winnaar: Kentucky.

Frank Wielaard: Toch al wel vroeg een mooie matchup voor Kentucky. Een uitdaging. Dit zijn twee uitstekend verdedigende teams in de paint. Het wordt een low-scoring game. Kentucky wint omdat de Bearcats aanvallend veel moeizamer scoren. Winnaar: Kentucky.

Ook leuk om te lezen