Tomlinsen blijft in New York

Door

De New York Jets hebben beslist om running back LaDainian Tomlinson bij het team te houden. Met deze beslissing tonen ze aan om met drie running backs te willen werken: Tomlinson, Shonn Greene en Joe McKnight.

2011 is het laatste jaar van het originele contract van Tomlinson, welke hij tekende voor het begin van het vorige seizoen.

General manager Mike Tannenbaum zei na het seizoen dat hij verwachtte dat Tomlinson zou terugkeren, maar liet de mensen even in het duister tasten toen hij zei dat de dingen nog konden veranderen.

De mindere prestaties van Tomlinson aan het einde van het seizoen in combinatie met de sterke prestaties van McKnight liet even blijken dat de Jets klaar waren om zonder hem door te gaan.

Maar de Jets bleven er dus van overtuigd dat Tomlinson nog steeds een meerwaarde kan zijn voor het team. Hij liep afgelopen seizoen de meeste yards voor de Jets, 914, en ving ook 52 passen.

Voor quarterback Mark Sanchez is hij alleszins meer dan waardevol. De running back was na even voor de Super Bowl al zeker dat hij in de Big Apple wilde blijven: ,,Ik wil zeker blijven spelen, ik sta hier nog steeds onder contract. Ik verwacht daarom oook om bij de Jets te blijven spelen volgend seizoen. Tot ik het anders hoor, maar ik denk dat ik hier blijf,” klonk hij zelfverzekerd.

Met zijn 13404 rushing yards staat hij op nummer 6 in de lijst van beste rushers in de geschiedenis van de NFL. Volgens analysten is zijn plaatsje in de Hall of Fame al zo goed als een zekerheid.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen