NBA Update: D12 met ogen dicht en Kings posterizen

Door

Los Angeles Lakers v Denver NuggetsDwight Howard heeft een oplossing gevonden voor zijn gefaal vanaf de vrijeworplijn: zijn ogen sluiten tijdens het schieten. Gisteren deden D12 en James Harden een wedstrijdje vrije worpen schieten met gesloten ogen. Resultaat: Superman raakte er acht van de tien, terwijl hij over zijn gehele NBA-carrière slechts 49 procent raakt.

Howard is sowieso ambitieus wat betreft zijn vrijeworppercentage voor komend seizoen. Hij is voornemens om 75 procent van zijn pogingen te raken, zei hij twee dagen geleden al. Superman heeft speciaal een deskundige in de arm genomen om hem van zijn syndroom af te helpen. “Hij leert me om met mijn ogen dicht te oefenen”, zegt Howard tegen de Houston Chronicle. “Zodoende vertrouw je meer op je vorm.” Centers die beloven in de zomer te oefenen op vrije worpen; het is een veelgehoord voornemen. Na het zien van onderstaande video is het lastig in te denken dat D12 ze moeiteloos gaat raken.


Dat Howard in Houston is beland, mag misschien ook wel deels op het conto van zijn oude Magic-coach Stan van Gundy worden geschreven. De twee maakten in het seizoen 2011-2012 vooral publiekelijk ruzie. Van Gundy werd geslachtofferd en Howard vertrok uiteindelijk naar de Lakers. Verrassend genoeg zei de center gisteren dat het Van Gundy was die hem afgelopen zomer adviseerde om naar de Rockets te gaan. Bleken ze toch niet te liegen, toen ze zeiden het nog altijd goed met elkaar te kunnen vinden.

Larry Sanders fileert Brandon Jennings
Een grote mond voeren is kersvers Detroit Piston Brandon Jennings niet vreemd. Afgelopen play-offs zei hij nog dat de Milwaukee Bucks in vijf wedstrijden zouden afrekenen met de (latere kampioen) Miami Heat. Afgelopen weekend kreeg hij tijdens zijn verjaardagsfeestje nog een klap op zijn kokosnoot van rapper The Game en eergisteren liet hij zich wat laatdunkend uit over zijn oude ploeggenoten in Milwaukee. Volgens Jennings speelt hij nu met veel betere grote mannen, doelend op Monroe, Drummond en Smith. Bucks-center Larry Sanders reageerde op de juiste manier: “Dan moet hij wel de bal naar hen passen.”


Posterpret bij Sacramento Kings
De hype om mensen op straat, op school, in de winkel vanuit het niets te ‘posterizen’ is al enigszins gaan liggen, maar de spelers van de Sacramento Kings brengen het naar een nieuwe dimensie. Tijdens de mediadag verrassen rookie Ben McLemore en Patrick Patterson -met hippe backpack- de nietsvermoedende Travis Outlaw met een posterdunk. Preseasonhumor. Benieuwd hoe dit soort geintjes vallen aan het eind van een wederom tegenvallend seizoen.


Vader Lin reïncarnatie van Louis van Gaal
Dat Aziaten zichzelf vaak onderwerpen aan spartaanse trainingen, dat is niets nieuws. De vader van Jeremy Lin vond het tijd voor zo’n oefensessie. In onderstaande videoclip mag Linsanity proberen al dribbelend een ei op de lepel in zijn mond te laten liggen terwijl hij ook nog eens waterballonnen naar zich gesmeten krijgt. Pa demonstreert ook nog eventjes zijn dodelijke hoekschot, dat overigens op Dwight Howard-achtige wijze weg wordt gesmasht.


Haarstylist Bynum
Het herstel van Andrew Bynum gaat mondjesmaat de goede kant op. Afgelopen seizoen stond hij het gehele jaar aan de zijlijn, maar hij verwacht dit jaar toch echt te gaan spelen, zei hij gisteren. Dat klinkt de Sixers-fans bekend in de oren. De enige reden dat ze hem in Philadelphia nog niet zijn vergeten, is wellicht zijn haardracht. Bynum maakte er een feest van qua kapsels, iets waar LeBron James jaloers op zou zijn, maar dat terzijde. BallIsLife besloot een mooie compilatie te maken van de verschillende haardrachten gedurende de jaren, met onderstaande foto als gevolg.


Overig nieuws:
– De jurytafel tijdens NBA-wedstrijden van de Miami Heat was afgelopen twee seizoenen spik en span. Daar komt vanaf dit seizoen een einde aan. LeBron James heeft besloten zijn ritueel, om voor de wedstrijd magnesiumpoeder te laten rondwaaien, te herintroduceren. Voor zijn populariteit hoeft hij het niet te doen, want gisteren werd bekend dat het shirt van James het meest verkocht is over de hele wereld. Derrick Rose en Kobe Bryant blijven net wat achter, al is het shirt van Rose in Europa, China en Latijns-Amerika populairder dan dat van King James.
– Pelicans-aankoop Tyreke Evans dacht in New Orléans zijn vorm van zijn debuutjaar weer terug te kunnen vinden. Dat zal dan echter wel vanaf de bank moeten geboren. Coach Monty Williams heeft aangegeven dat Jrue Holiday en Eric Gordon zijn startende guards zijn. Evans heeft al aangegeven daar geen moeite mee te hebben.
– Badboy DeMarcus Cousins komt niet alleen maar slecht in het nieuws. Na zijn recente contractverlenging (62 miljoen dollar in vier jaar) besloot hij een miljoen dollar te doneren aan een organisatie die gezinnen in nood in Sacramento helpt te overleven. Diep respect!
Delonte West, voormalig Mavericks-speler en bijna stiefvader van LeBron James, heeft een éénjarig contract getekend voor de Fujian Xunxing in China. West speelde in 2012 voor het laatst in de NBA voor de Dallas Mavericks. Vorig jaar werd hij in de voorbereiding ontslagen omdat hij met zijn gedrag een slechte invloed op de spelersgroep had.
– Gisteren zei Michael Jordan nog dat hij LeBron James in elke manier zou verslaan in een 1-on-1-duel. Alleen Kobe zou het hem moeilijk kunnen maken, maar alleen omdat hij MJ’s moves ‘jatte’. OJ Mayo ging die strijd in 2006 al eens aan en kwam er niet al te best uit. The GOAT laat hem in onderstaand filmpje alle hoeken zien. Mayo voelde zich genoodzaakt om te reageren via Twitter na het uitlekken van het filmpje.


Foto: Getty Images
 

Ook leuk om te lezen