Hornets beëindigen Magic’s winnende reeks

Na negen wedstrijden op rij gewonnen te hebben leden de Orlando Magic woensdagavond weer eens een nederlaag. De New Orleans Hornets versloegen de Magic na verlenging met een 92-89 overwinning.

Tweedejaars pr0f Marcus Thornton had met 22 punten en 9 rebounds een groot aandeel in de overwinning van de Hornets Eigenlijk zou Hornets-coach Monty Williams Thornton niet laten spelen aangezien hij in de laatste 7 wedstrijden slechts 6 op 33 schoten raakte. Door een enkel blessure van Marco Belinelli, de startende shooting guard, in het eerste kwart kreeg Thornton toch zijn kans.

Emeka Okafor, ook belangrijk met 18 punten en 14 rebounds, had respect voor zijn teamgenoot: ,,Marcus (Thornton) kwam erin en deed het fenomenaal. Hij kwam van de bank en deed wat hij het beste doet en dat is scoren.” Vooral in de verlenging was Thorton belangrijk met een vroege 3-punter en een jumpshot in de laatste minuut van de verlenging.

Dwight Howard, ster center van de Magic, liet 29 punten en 20 rebounds noteren. Hij miste wel 2 belangrijke vrije worpen in de laatste 11 seconden van de wedstrijd waarmee de Magic de voorsprong hadden kunnen pakken.

Howard zelf:,,Je kunt niet zeggen dat de gemiste vrije worpen de oorzaak van het verlies waren. Er waren heel veel dingen die we aan het einde van de wedstrijd niet deden. We speelden niet zoals we zouden moeten spelen en de Hornets kregen teveel makkelijke scores.”

Chris Paul scoorde 12 punten en deelde 13 assists uit in een wedstrijd waarin de Hornets hun tegenstander voor de tweede keer op rij onder de 90 punten hielden. Paul was blij met het vertoonde spel: ,,Ik denk dat we wel langzaam spelen, maar dat is niet alleen onze kracht. Ik denk dat het een combinatie is van dat en onze verdediging. De Magic wilden graag rennen en 3-punten schieten, maar wij zorgden ervoor dat ze moeilijke schoten moesten nemen.”

Normaal gesproken scoort het team, van coach Van Gundy, een gemiddelde van 107.7 per wedstrijd. Nu kwam het team met zelfs een verlenging erbij nog niet eens tot 90 punten.

De Magic (25-13) staan nu op de derde plek in het oosten samen met de Chicago Bulls. Zij verloren gisteravond ook op bezoek bij de Charlotte Bobcats. De Magic hoeven voor hun volgende wedstrijd niet ver te reizen. Het team uit Orlando zal het dan opnemen tegen de Oklahoma City Thunder.

Met de winst van vannacht en de winst eerder tegen de Nuggets, klimmen de Hornets (23-16) naar de zesde plaats in het westen. De Hornets reizen af naar Houston waar zij het vrijdagavond opnemen tegen de Rockets.

Hieronder zie je een samenvatting van het duel in New Orleans.