Cullen leidt Wild naar uitzege

Door

Minnesota Wild v Edmonton Oilers

Door de komst van Ryan Suter en Zach Parise waren de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen in Minnesota, maar doordat resultaten in uitwedstrijden uitbleven komen die verwachtingen nog niet uit. In Edmonton leidde Matt Cullen zijn ploeg naar een gewilde 3-1 uitzege.

De ploeg van coach Mike Yeo won dit seizoen pas één uitwedstrijd van de zes die de ploeg tot dusverre speelde. Van de laatste zes ontmoetingen in Edmonton wonnen de Wild er echter liefst vijf, dus dat bood hoop voor de bezoekers.

Toch was het Ryan Smyth die de score opende in de tweede periode en zo de thuisploeg op voorsprong zette. Daarna waren het echter de Minnesota Wild die de wedstrijd bepaalden, met Matt Cullen in de hoofdrol. Cullen scoorde twee doelpunten en assisteerde tussendoor Devin Setoguchi bij het maken van het winnende doelpunt.

Groot discussiepunt na de wedstrijd zal echter de overtreding van Taylor Hall. De aanvaller raakte Cal Clutterbuck vol op zijn linkerbeen, waarna Clutterbuck van het ijs geholpen moest worden. Hall kreeg een major en misconduct voor het incident, maar zal moeten vrezen voor een verdere schorsing.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen