Jaromir Jagr eerste Europeaan met 1.700 punten

Door

New Jersey Devils v Toronto Maple Leafs
New Jersey Devil Jaromir Jagr – inmiddels 41 jaar – bereikte vannacht de mijpaal van 1.700 punten in zijn carriere en hij is daarmee de eerste Europeaan en de achtste speler in de NHL die dat gigantische aantal weet te bereiken. Tegen de Nashville Predators maakte hij een goal en een assist in de met 5-0 gewonnen wedstrijd.

Jagr maakte tot nu toe in zijn NHL carriere 686 goals en gaf 1.015 assists, voor een totaal van 1.701 punten. Zijn ex-ploeggenoot Mario Lemieux staat zevende op de ranglijst met 1.723 punten (690 goals en 1.033 assists). Zelf denkt Jagr dat hij best wel eens op 1.900 punten had kunnen staan, als die niet drieënhalf jaar in Rusland was gaan hockeyen. Stelt u zich eens voor.

Ook leuk om te weten: die andere 41-jarige legende, goalie Martin Brodeur, noteerde in diezelfde wedstrijd zijn 123ste carriere shutout.

Florida Panthers @ New York Rangers 3-4
New York Rangers center Brad Richards liep al dagen gefrustreerd rond. Omdat hij al acht wedstrijden op rij niet tot scoren wist te komen. Maar aan alles komt een einde. Thuis in Madison Square Garden speelde Richards de derde periode van zijn leven en luidde zo een overwinning  voor de Rangers in tegen de Florida Panthers.

Veel rumoer bij de Panthers natuurlijk, nadat de leiding besloot om head coach Dineen en zijn twee assistanten de zak te geven. De ploeg staat er niet best voor en sprokkelden tot nu toe tien punten bij elkaar in achttien wedstrijden. Maar liefst elf gingen er verloren. En dan moet er iets veranderen.

De Panthers konden aardig meekomen met de Rangers en maakten ze het behoorlijk lastig. Pas aan het begin van de derde periode wisten zij zich los te maken. En wie anders dan Brad Richards wist de frustratie van het niet-scoren van zich af te gooien. Hij zorgde voor de 3-2 en gaf de assist op Mats Zuccarello die er 4-2 van maakte. Panthers’ Brian Campbell noteerde nog de 4-3 en zijn tweede goal van de avond, maar het lek is nog lang niet boven.

In de Metropolitan Division staan de Rangers nu op achttien punten uit zeventien duels. Ze wonnen hun derde wedstrijd op rij en kunnen de Washington Capitals passeren die op 19 punten uit 18 duels staan. Een lichtpuntje dus voor fans uit New York, waar de basketballers van de Knickerbockers hun seizoen dramatisch gestart zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen