Rangers en Lightning ruilen aanvoerders

Door

New York Rangers v New Jersey Devils - Game Three

Voor het eerst in de geschiedenis van de NHL hebben twee teams hun actieve aanvoerders voor elkaar geruild. De New York Rangers sturen Ryan Callahan (foto) en twee hoge draft picks voor Tampa Bay Lightning captain Martin St. Louis en voorwaardelijke picks.

Een eventuele deal rond een of beide spelers hing al enige tijd in de lucht, omdat St. Louis graag naar een club dichter bij zijn familie in Connecticut wilde en in onmin leefde met zijn general manager Steve Yzerman over diens keuze om St. Louis in eerste instantie niet te selecteren voor Team Canada in Sotsji. Later mocht St. Louis alsnog gaan, maar de onvrede bleef een probleem.

Nadat de Rangers en Callahan het 24 uur voor de deadline definitief niet eens konden worden over een nieuw contract, deden de Rangers waar ze al weken mee dreigden: Callahan verruilen, zodat hij niet gratis de deur uit zo lopen. Callahan wilde graag acht jaar en zeker zeven miljoen per jaar om bij de New Yorkers te blijven, terwijl de ploeg absoluut niet verder wilden gaan dan zes jaar en eventueel zes miljoen. Dat aanzienlijke gat kregen de beide partijen de afgelopen dagen niet gedicht in de onderhandelingen.

De draft picks die worden uitgewisseld zijn afhankelijk van enkele toekomstige factoren. In principe krijgt Tampa Bay een 2014 2nd round pick en 2015 1st round, maar halen de Rangers de conference finale, dan zijn het twee 1st round picks. Tekent Callahan echter bij in Tampa, dan krijgen de Lightning geen 1st, maar een 7th round pick in 2015, en moeten ze zelf ook nog een 2015 2nd round pick betalen.

Martin St. Louis maakt waarschijnlijk vanavond nog zijn debuut voor de Rangers, die een privéjet van het team naar Florida stuurden om hem met spoed op te halen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. sinan goktas 9 jaar ago

    Jammer dat St.Louis vertrekt bij Tampa, een levende clublegende. Aan de andere kant is Stamkos weer terug na langdurig blessureleed, dus de kwalificatie voor de play-offs mag niet in gevaar komen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen