NBA Recap (135): Heat en Bulls verliezen, Kobe ‘going nuts’

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 135.

Chicago Bulls at OKC Thunder 78-92

De terugslag voor de Bulls zonder Derrick Rose moest eens komen en tegen de Thunder leek het eindelijk alsof ze hem echt misten. De Bulls konden amper 33% van hun schoten maken en hadden geen antwoord voor het duo Russell Westbrook – Kevin Durant. Die twee scoorden samen 53 punten en bezorgen de Thunder hun 40ste overwinning van het seizoen. Enig lichtpunt bij de Bulls was opnieuw John Lucas, die maakte namelijk vijf driepunters.

Miami Heat at Boston Celtics 72-91

Wie dacht dat de Celtics afgeschreven konden worden, moet zijn of haar mening enigszins herzien. De Miami Heat hadden namelijk geen poot om op te staan. Ze maakten slechts 35% van hun schoten en zeven op zeventien vrijworpen. Vooral Chris Bosh was erg zwak met amper 4 punten en Dwayne Wade miste elf van zijn zeventien schoten. LeBron James had 23 punten maar geen enkele assist. Grote man bij de Celtics was Rajon Rondo, die had een ‘triple-double’ met 16 punten, 11 rebounds en 14 assists. Ook alle andere basisspelers scoorden in de dubbele punten.

Washington Wizards at Toronto Raptors 92-99

De Raptors speelden in mooie ‘army outfits’ en het bracht hen geluk. Ze speelden drie kwarters lang gewoon beter dan de Wizars en tijdens het vierde kwart behielden ze rustig de genomen voorsprong. De Raptors waren vooral beter in het rebounden want ze wonnen die strijd met 43-31. Beste man bij de Canadezen was José Calderon met 15 punten en 8 assists, topscorer was Andrea Bargnani met 18 punten. Bij de Wizards was John Wall goed voor 13 punten en 11 assists.

Denver Nuggets at Orlando Magic 104-100

De Magic speelden zonder Dwight Howard en zijn afwezigheid bleek een iets te grote aderlating. Het kwartet Ty Lawson (25) – Aaron Afflalo (22) – Al Harrington (18) – Andre Miller (15) was goed voor liefst 80 punten voor de Nuggets. Bij de Magic was Jameer Nelson topscorer met 27 punten en 5 assists maar dat bleek niet genoeg. De Nuggets konden namelijk 56% van hun schoten maken, tegenover slechts 42% voor de Magic. Bovendien maakten de Nuggets acht op negentien driepunters (42%) en de Magic amper acht op 32 (25%).

Indiana Pacers at Houston Rockets 104-102 (1/0T)

Het was een spannende wedstrijd in Houston. De eerste helft ging gelijk op en eindigde met een voorsprong van drie punten (44-41) voor de Pacers. De Rockets kwamen furieus uit de kleedkamers en speelden een sterk derde kwart (19-31). Maar het vierde kwart was voor de Pacers (30-20), waardoor er verlengingen nodig waren. Daarin waren de Pacers net iets sterker. Ster van de avond was Danny Granger met 32 punten, waaronder zes driepunters. Bij de Rockets was het duo Goran Dragic – Courtney Lee goed voor 42 punten.

NO Hornets at Phoenix Suns 75-92

De Hornets maken een moeilijk seizoen door. Tegen de Suns moesten ze opnieuw een aantal belangrijke spelers missen en dat liet zich zien. De Suns maakten 49% van hun schoten en liepen elk kwart een beetje verder weg. De Hornets konden nooit echt een vuist maken. Jared Dudley was topscorer voor de Suns met 21 punten en Steve Nash had 14 assists. Bij de Hornets scoorden Marco Bellinelli en Jason Smith elk 14 punten.

Minnesota Timberwolves at Portland Trail Blazers 106-119

De Wolves missen de geblesseerde Ricky Rubio, zoveel is duidelijk. Een hernieuwd Blazers-team, inclusief een nieuwe coach, pakte namelijk verdiend de zege. De Blazers maakten vooral het verschil in het tweede (23-30) en het vierde kwart (26-31). Ze maakten 52% van hun schoten en wonnen de ‘rebounding battle’ met 44-36. LaMarcus Aldridge (26) en Nicolas Batum (24) scoorden samen 50 punten. Bij de Wolves was opnieuw Kevin Love topscorer met 26 punten maar hij kon ‘slechts’ 9 rebounds pakken.

GS Warriors at LA Lakers 112-120

Het zag er even niet goed uit voor de Lakers. Aan het einde van het eerste kwart viel Andrew Bynum uit met een enkelblessure en keerde niet terug. Maar Kobe Bryant had iets goed te maken na zijn mindere wedstrijd tegen de Hornets en dus scoorde de ‘Black Mamba’ 40 punten. Pau Gasol had 26 punten en Ramon Sessions scoorde er 23. Vooral tijdens een sterk derde kwart (22-32) liepen de Lakers weg. Bij de Warriors was David Lee goed voor 27 punten maar de afwezigheid van Stephen Curry blijft een handicap.