San Jose Sharks, Attack

Door

Een revelatie kun je ze niet noemen, want de succesvolste spelers zijn doorgewinterd tot en met, maar de San Jose Sharks zijn de grote verrassing van het nog jonge seizoen. Aangevoerd door Big Joe Thornton en met Antti Niemi in ’t doel is de ploeg uit Californië het jaar uitstekend begonnen. Vanwaar ineens deze wederopstanding en hoe lang kan deze voortduren?

Wat betreft de eerste vijf wedstrijden van het jaar is het antwoord op de vraag waar het onverwachte succes van de Sharks vandaan komt heel erg gemakkelijk. Vleugelaanvaller Patrick Marleau scoorde in die vijf duels liefst negen doelpunten, maar toen zijn stroom aan doelpunten opdroogde bleef de ploeg meer dan competitief en ondanks een paar verliespunten in de afgelopen wedstrijden, ogen de Sharks fris.

De doelpuntenparade van Marleau leverde hem een bijzonder record op. Pas één keer eerder in de geschiedenis van de NHL scoorde een speler per wedstrijd twee doelpunten of meer in de eerste vierde wedstrijden van het seizoen. Marleau deelt het record met Cy Denneny, wie kent ‘m niet, die hetzelfde kunstje in dienst van de originele Ottawa Senators flikte aan het begin van het seizoen 1917/1918.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

shark

Ook leuk om te lezen