Best Play-off Performance (4) – James vs Celtics

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 4: LeBron James in game 6 vs. Boston Celtics, Finale Eastern Conference.

Weer ontmoette Miami de Boston Celtics. Na een 2-0 voorsprong leek Miami eenvoudig de NBA-Finals te gaan bereiken. Niets bleek minder waar. De Celtics kwamen onder leiding van Rajon Rondo en Kevin Garnett volledig terug in de series en wonnen drie duels op rij. Wedstrijd zes werd gespeeld in Boston en de Celtics hadden de kans om het af te maken voor eigen publiek.

Maar dat was buiten LeBron James gerekend. James speelde een van zijn beste wedstrijden ooit in de play-offs en noteerde met 45 punten (waarvan dertig in de eerste helft), 15 rebounds en 5 assists een stat line die voor het laatst door Wilt ‘The Stilt’ Chamberlain was geproduceerd. In 1964. LeBron was ook nog eens uiterst efficiënt met 19 geraakte schoten op 26 pogingen.

Hij leidde de Heat in alle belangrijke statistische categorieën en voorkwam eigenhandig dat Boston de series zou beslissen.

 

Best Play-off Performance (5): James vs Thunder

Best Play-off Performance (6): Durant vs Spurs

Best Play-off Performance (7): Anthony vs Heat

Ook leuk om te lezen