Kings op één overwinning van Stanley Cup

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Nadat de eerdere twee uitoverwinningen op de New Jersey Devils wonnen de LA Kings ook hun eerste thuiswedstrijd in deze Stanley Cup-finale. Hierdoor zijn ze nog maar één overwinning verwijderd van het eerste kampioenschap in hun historie.

Quick weer buitengewoon

Het mag geen verrassing meer heten dat goalie Jonathan Quick de absolute uitblinker was in dit duel. Hij wist zijn goal de hele wedstrijd schoon te houden waardoor de vier goals van de Kings meer dan genoeg waren voor de overwinning. Vooral in de eerste periode hield hij zijn team een aantal keer op de been tijdens een sterke fase van de bezoekers, waarin de Devils overigens een 5-on-3-powerplay onbenut lieten.

Na een doelpuntloze eerste periode was het de thuisploeg die vroeg in de tweede periode de ban wist te breken via de eerste goal van Alex Martinez in deze playoffs. Devils-goalie Martin Brodeur protesteerde nog wel omdat hij vond dat hij de puck vasthad, maar de scheidsrechter oordeelde anders en keurde de treffer goed. Tien minuten later scoorde Anze Kopitar zijn achtste goal dit naseizoen (waarmee hij nu gedeeld topscorer is) en hiermee was gezien de vorm van Quick de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Powerplay-goals

Een van de zwakkere punten in de geoliede Kings-machine was toch wel de powerplay. In totaal kreeg LA voorafgaand aan deze wedstrijd 71 keer een powerplay-situatie, waaruit het team slechts drie keer een doelpunt wist te maken. Dit was in het duel van gisteren wel anders, want in de derde periode waren de Kings zelfs twee keer succesvol met een man meer op het ijs (via Jeff Carter en Justin Williams), waardoor de ploeg van coach Darryl Sutter een afgetekende 4-0 zege boekte.

Met deze zege komt LA voor de vierde achtereenvolgende keer deze nacompetitie op een 3-0 voorsprong in de serie en hebben ze dus nog maar één overwinning nodig voor de zo begeerde Stanley Cup.

Highlights

 

Los Angeles Kings – New Jersey Devils

Programma

Game 4 van de Stanley Cup-finale staat voor komende woensdag gepland om 5.00 uur ’s nachts Nederlandse tijd. De Devils zullen er in deze wedstrijd alles aan doen om niet het eerste team sinds de Washington Capitals in 1998 te worden dat een clean sweep om de oren krijgt in de finale.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen