MLS Recap: Chicago wint ook zonder Pappa

De naar SC Heerenveen vertrokken Marco Pappa wordt steeds minder gemist in Chicago. Tegen het zwakke FC Toronto won Chicago Fire met 1-2, waardoor het zichzelf nu terugvindt op de tweede plaats in de Eastern Conference.

Bij rust leidden de bezoekers uit Chicago al met 0-2. De openingstreffer kwam van Alvaro Fernandez, de man die op de positie speelt waarop Pappa jarenlang furore maakte. Aanvaller Chris Rolfe maakter er vlak voor de pauze 0-2 van. Zo wordt het vertrek van Pappa richting Nederland goed opgevangen binnen de gelederen van Chicago.

Nederlander Sjerjill MacDonald weet zich nog steeds niet te onderscheiden met het maken van doelpunten. De voorhoedespeler kreeg tegen Toronto – dat nog steeds zonder de langdurig geblesseerde Danny Koevermans aantrad – een aantal fraaie kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. De Nederlandse spits in Amerikaanse dienst produceerde slechts één goal in zeven duels.

Eric Hassli scoorde namens de thuisploeg tien minuten voor tijd tegen, maar het mocht niet meer baten voor de Canadezen. Door de nederlaag tegen Chicago blijft Toronto hekkensluiter in het oosten.