Manning verslaat eindelijk de Colts

Indianapolis Colts v Denver Broncos
Het was niet sprankelend, maar toch was het een avond die Peyton Manning niet snel zal vergeten. Voor de tweede keer speelde hij met de Denver Broncos tegen de Indianapolis Colts, zijn oude team. En voor het eerst wist Manning te winnen (31-24). Hierdoor is hij na Brett Favre de tweede quarterback die van alle 32 NFL-teams minimaal één keer wist te winnen.

Het leek een makkelijke season opener te worden voor de Broncos. De eerste drive leverde nog een field goal op, maar de volgende drie resulteerden allemaal in touchdown passes van Manning naar Julius Thomas. En een 24-0 voorsprong vlak voor rust.

Come-back
Als Andrew Luck iets heeft bewezen is dat hij nooit opgeeft. De quarterback was in zijn nog prille carrière al goed voor zes overwinningen na een achterstand van minimaal tien punten. En ook dit keer kwamen de Colts sterk terug, maar Luck wist dit keer niet de kansen te pakken. Hij bracht zijn team tot op de 1-yard line, maar de goal line stand van de Broncos was indrukwekkend.

In de tweede helft bleek aan Denver zijde hoe belangrijk Wes Welker voor de ploeg is. De receiver is geschorst voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen, en zonder hem hadden de Broncos moeite met de third downs. Na rust slaagde Manning er maar één keer in om deze om te zetten in langer balbezit. De Colts kropen zo steeds dichterbij en Luck kreeg een laatste kans om op gelijke hoogte te komen. De Broncos D overleefde deze laatste kans van de Colts en Manning mocht eindelijk een zege bijschrijven tegen de ploeg waar hij zelf zo lang voor heeft gespeeld.