Cowboys kansloos na intercepties Romo

San Francisco 49ers v Dallas Cowboys
Tony Romo had weinig tijd nodig om het duel met de 49’ers te beslissen. Helaas voor de Dallas-fans deed hij dat wel in het voordeel van de bezoekers. Drie interceptions in de eerste helft zorgden er voor dat de Cowboys bij rust al tegen een onoverbrugbare achterstand aankeken. Met een 28-17 nederlaag oogt de score nog draaglijk, maar eigenlijk waren de Cowboys vanaf het begin kansloos.

Statistieken kunnen veel zeggen over de dominantie van een team, maar vandaag even niet. In het eerste kwart hadden de Cowboys 28 plays, de Niners 5. De score na 15 minuten was Dallas 3, San Francisco 21. De 49’ers scoorden een touchdown na een fumble van de Cowboys, na een drive van 4 plays en een interceptie van een pass van Romo bracht de offense op de 2-yard lijn, waar Kaepernick met één pass van profiteerde.

Het tweede kwart verliep niet veel anders, al strafte San Francisco de vele fouten van de Cowboys minder af. Romo gooide nog twee intercepties, waarbij de derde van de dag veelzeggend was voor het spel van die dag.

Vooral Dez Bryant zal in de rust wel wat gezegd hebben tegen zijn quarterback, want hier nog even de interceptie vanuit een andere hoek.

De ruststand was 28-3 en in de tweede helft konden de Cowboys pas laat wat terugdoen. Enige hoogtepunt was nog het feit dat Frank Gore van de Niners met 10.000 total yards een mooi mijlpaal wist te bereiken.

No Cam, No Problem
Cam Newton was een late ‘scratch’ bij de Carolina Panthers voor het duel met de Tampa Bay Buccaneers. Twee weken terug liep hij gebroken ribben op in het preseason duel met de Patriots en de Panthers besloten geen risico te nemen met hun ster. Voor het eerst in zijn carrière miste Newton een wedstrijd, maar de Panthers misten hun quarterback een stuk minder. Derek Anderson mocht de honneurs waarnemen en deed dit met twee touchdowns uitstekend en leidde de Panthers naar een 20-14 zege.

In het vierde kwart kwamen de Bucs nog wel terug tot op drie punten, maar met dit soort turnovers ga je weinig wedstrijden winnen.

De enige speler van Tampa Bay die een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden heeft is Doug Martin.

Hij omhelst deze scheidsrechter niet vanwege een beslissing in het voordeel van de Bucs, maar referee Pete Morelli was de directeur van de high school van Martin. Het was gelijk het enige hoogtepunt van de Bucs in een verder teleurstellende thuiswedstrijd.