Ravens ontsnappen door fout van Weeden

Thursday Night Football betekende het vierde duel in achttien dagen voor de Baltimore Ravens. Thuisspelend tegen de Cleveland Browns sleepte Baltimore ternauwernood de overwinning binnen: 23-16.

Beide verdedigingen begonnen goed aan de wedstrijd en in het eerste kwart werd dan ook niet gescoord. Joshua Cribbs werd hard gehit tijdens een punt return, raakte bewusteloos en zijn fumble gaf de bal terug aan de Ravens. Joe Flacco kreeg zo een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar gooide een interception in de endzone.

Flacco kwam in het tweede kwart op gang. Met twee lange worpen en een 18 yard TD pass op Torrey Smith opende Baltimore de score, maar het extra punt werd knullig gemist door een verkeerde aangooi. Pas zes minuten voor rust kwamen de Browns v0or het eerst over de middellijn heen door een worp van 43 yards op Greg Little. QB Brandon Weeden gooide goed en een 1 yard TD run van Trent Richardson zette de eerste punten voor de Browns op het scorebord. Tussendoor had Justin Tucker er nog 0-9 van gemaakt en zo werd de ruststand bepaald op 7-9.

De opening drive van de tweede helft was een show tussen Joe Flacco en Anquan Boldin. Flacco scoorde een 1 yard TD run na drie catches van Boldin. Nadat Cleveland gescoord had uit een fieldgoal, miste Tucker zijn eerste fieldgoal van het seizoen. Brandon Weeden speelde tot dat moment een goede wedstrijd. Weeden werd de hele wedstrijd onder druk gezet, maar hij gooide ballen op tijd weg en nam geen risico’s. Aan het einde van het derde kwart ging het echter mis door een worp achter zijn receiver. Cary Williams onderschepte de bal en liep 61 yards voor de touchdown.

Het leek einde verhaal voor de Browns, maar twee fieldgoals van Phil Dawson en een verdedigende stop later was er ineens toch nog een laatste kans op de overwinning. Negentig yards overbruggen in één minuut leek onmogelijk tegen de Ravens, maar Weeden leidde zijn team razendsnel naar de 33 yard line. Met nog 23 seconden op de klok gooide de QB de bal drie keer in de endzone, maar kon zijn receivers niet bereiken.