Nieuw-Zeeland (met Haka) compleet kansloos tegen Team USA

AnthonyDavisNieuwZeeland

Nieuw-Zeeland was vandaag compleet kansloos tegen de Amerikanen. In Bilbao werd het 98-71. Door de overwinning gaat Team USA nu alleen aan kop in groep C. Van alle landen in de poule zijn zij de enige die nog niet hebben verloren.

Lees hier hoe lastig Team USA het had in de vorige wedstrijd tegen Turkije.

Vooraf verwachtte iedereen een makkelijke wedstrijd voor Team USA en dat werd het ook. Bij de rust stonden de Amerikanen al met 57-35 voor. Nieuw-Zeeland zou ook niet meer in de buurt komen en het was eigenlijk alleen maar de vraag of Team USA de honderd punten zou halen. Dit gebeurde niet, want de Amerikanen wonnen uiteindelijk met 98-71.

De Nieuw-Zeelanders stalen wel de show met hun legendarisch Haka-dans voor de wedstrijd:

Turnovers

Beide teams hadden erg veel turnovers. Nieuw-Zeeland noteerde er 22(!). De Amerikanen deden het iets beter met 16(!). Team USA schoot opnieuw een hoog field goal percentage met 51,5 procent (35/68).

Davis en Faried

Anthony Davis en Kenneth Faried waren wederom erg belangrijk voor de Amerikanen. Faried noteerde een double-double met vijftien punten en elf rebounds. Anthony Davis scoorde de meeste punten. Hij had 21 punten en negen rebounds. De splash brothers, Klay Thompson en Stephen Curry, scoorden allebei twaalf punten. James Harden (13) en Kyrie Irving (10) hadden ook dubbele cijfers. Harden was daarnaast belangrijk als aangever. Hij gaf de meeste assists (4).

Derrick Rose speelde opnieuw geen sterke wedstrijd. Hij scoorde maar drie punten in zeventien minuten. Hij schoot een field goal percentage van 16,7 procent (1/6).

B.J. Anthony scoorde de meeste punten voor Nieuw-Zeeland. Hij noteerde elf punten.

Volgende wedstrijd

De Amerikanen spelen morgen de vierde wedstrijd op het WK. Om 21:30 (Nederlandse tijd) is dan de Dominicaanse Republiek de tegenstander.