NBA Off-season Preview: Memphis Grizzlies

Door

Memphis Grizzlies v Orlando Magic

Nadat de Warriors de Cavaliers in the Finals versloegen, is het seizoen 2014/2015 definitief beëindigd. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Memphis Grizzlies.

Terugblik 2014/2015
Memphis kan zich al jaren meten met de besten en is door hun fysieke spel één van de minst favoriete tegenstanders van andere titelkandidaten. En toch wist de ploeg nooit door te dringen tot the Finals. Ook voor afgelopen seizoen ging die vlieger op. De Grizzlies schakelden weliswaar Portland eenvoudig uit (4-1) in de eerste ronde van de play-offs, en wisten het Golden State zelfs moeilijk te maken, maar aan het einde van de rit verloren ze toch met 2-4.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Zach Randolph
Mike Conley
Courtney Lee
Tony Allen
Vince Carter
Jordan Adams
Jarnell Stokes
Beno Udrih (deels gegarandeerd)
JaMychal Green (deels gegarandeerd)
Jon Leuer (volledig ongegarandeerd)
Russ Smith (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Marc Gasol (unrestricted)
Jeff Green (player option)
Kosta Koufos (unrestricted)
Nick Calathes (restricted)

Draftkeuzes
# 25

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Marc Gasol
2) Hercontracteren Kosta Koufos
3) Verhandelen Jeff Green voor startende small forward

Memphis is één van de weinige ploegen die nog met twee echte bigs speelt. Met die speelstijl zijn ze al jaren succesvol, waardoor er ondanks de trend van small ball geen enkele reden is om hier van af te wijken. Derhalve zullen de Grizzlies één van de beste centers (Gasol), en één van de beste back-up centers (Koufos) proberen te verleiden voor een langer verblijf in Tennessee. Met de verwachting dat Green zijn spelersoptie zal lichten, doen de Grizzlies er wijs aan de tegenvallende winterse acquisitie te verhandelen voor een echte schutter, zoals bijvoorbeeld Danilo Gallinari.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Grizzlies

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen