NBA Recap (81): Elfde zege op rij voor San Antonio Spurs

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 81.

Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets 101-103

De Denver Nuggets hadden vannacht overtime nodig om de Minnesota Timberwolves te verslaan. Aron Affalo miste het laatste schot gedurende de reguliere speeltijd en zo stond de stand op 93-93. Affalo maakte het echter helemaal goed door in overtime wel toe te slaan op het moment dat het moest. Uiteindelijk bleek het genoeg voor de overwinning van de Nuggets. De Timberwolves zagen hun winning streak na drie wedstrijden beëindigd worden.

San Antonio Spurs at Utah Jazz 106-102
De elfde overwinning op een rij. Dat realiseerden de San Antonio Spurs vannacht op bezoek bij de Utah Jazz. Richard Jefferson besliste het duel definitief door zes seconden voor tijd een driepunter binnen te gooien. Voor de Spurs was Tony Parker ouderwets op dreef met 23 punten en 11 assists.

Washington Wizards at Phoenix Suns 88-104
Na de goede overwinning maandag op de Los Angeles Lakers, wisten de Phoenix Suns ook vannacht een zege te boeken. Ditmaal moesten de Washington Wizards eraan geloven. Voor de Suns was het pas de eerste keer dit seizoen dat zij twee dagen achter elkaar wisten te winnen. Marcin Gortat was goed voor twintig punten bij de thuisploeg.

Los Angeles Clippers at Golden State Warriors 97 – 104

De Los Angeles Clippers leken op weg naar een zege tegen de Golden State Warriors, maar chokten in de laatste drie minuten. In die periode wist Lob City niet meer tot scoren te komen, terwijl de thuisploeg dat wel deed. Zij scoorden de laatste negen punten en pakte daarmee de zege. Voor de Warriors was Monta Ellis met 32 punten de gevierde man.

Portland Trail Blazers at Los Angeles Lakers 92-103
De Los Angeles Lakers overklasten de Portland Trail Blazers vannacht in het eerste kwart (29-7) en legden daarmee de basis voor deze overwinning. Een dag nadat Kobe Bryant duidelijkheid had gevraagd van de directie omtrent de toekomst van Pau Gasol lieten beide spelers zien waarom ze zo belangrijk kunnen zijn voor de Lakers. Gasol maakte 16 punten en pakte 12 rebounds terwijl Bryant goed was voor 29 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen