NBA Off-season Preview: Denver Nuggets

Door

Denver Nuggets v Los Angeles Lakers - Game Two

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Denver Nuggets.

Terugblik 2014/2015
Bij aanvang van het seizoen werd veel verwacht van Denver. Alle spelers waren fit, wat een jaar eerder niet zo was waardoor de Nuggets voor het eerst in tien seizoenen de play-offs niet wisten te halen, waardoor Denver gezien werd als één van de diepste teams van de gehele league. In praktijk echter bleken de belangrijkste spelers toch niet zo goed te zijn. Als gevolg daarvan besloten de beleidsbepalers te rebuilden, resulterend in een pover record van 30 overwinningen en 52 nederlagen.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Ty Lawson
Danilo Gallinari
Kenneth Faried
Wilson Chandler
J.J. Hickson
Jusuf Nurkić
Joffrey Lauvergne
Gary Harris
Jamaal Franklin (volledig ongegarandeerd)
Erick Green (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Darrell Arthur (unrestricted)
Randy Foye (team option)
Jameer Nelson (player option)
Will Barton (restricted)
Ian Clark (restricted)

Draftkeuzes
# 7
# 57

Zomerse Focus
1) Draften shooting guard
2) Versterken met back-up center via free agency
3) Hercontracteren Will Barton

De Nuggets zijn gaan verjongen afgelopen seizoen, en zullen dus bij de draft voornamelijk kijken naar spelers met lange termijn potentie. De grootste behoefte aan een kwaliteitsimpuls ligt op de shooting guard positie. Mario Hezonja en Justise Winslow zijn spelers die zomaar in Colorado zouden kunnen spelen komend seizoen. Dat zou ook kunnen gelden voor bijvoorbeeld de atletische (back-up) centers Ryan Hollins, Kevin Seraphin of Brandan Wright. Deze spelers zouden de bank van de hoognodige fire power moeten voorzien, een rol die ook perfect past bij free agent Will Barton, die derhalve contractverlenging verdiend.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Nuggets
Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. mitchell busby 9 jaar ago

    Denver gaat misschien helemaal rebuilden 🙁 Chandler, Lawson en zelfs Farried kunnen worden getrade deze zomer.

    • Ze hebben de next big center in huis met Jusuf Nurkic dus no worries. Gewoon 1-2 seizoenen terug bouwen en dan weer vol gaan.

  2. Johan Brinkel 9 jaar ago

    Klopt gek genoeg. Alleen Gallinari en Nurkic zouden zekerheidjes zijn voor volgend seizoen. Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt, want met een paar gerichte versterkingen kan je gewoon weer meedoen voor de play-offs.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen