NBA Update: 41 voor Thomas in W, Mavs vloeren Cavs

d66a219a290a37139b82d98d0d6c2602

Isaiah Thomas scoort 24 in Q4, 41 overall

Guard Isaiah Thomas blijft de Celtics voortstuwen met zijn scorende kwaliteiten. Op maandagavond ontplofte de little big man voor 24 punten in het vierde kwart en 41 overall, precies wat Boston nodig had voor een 113-109 overwinning op de Detroit Pistons. De Celts (30-18) stonden laat in de wedstrijd 11 punten los, gaven hun lead bijna uit handen, en moesten dan terugvallen op Thomas, die de maand afsloot met een gemiddelde van 32.9 PPG. Forward Jae Crowder had 21 punten en 11 rebounds voor de Celtic. Al Horford, die de laatste twee wedstrijden miste, had 13-6-6.

Andre Drummond had 28 punten en 22 rebounds voor de Pistons.

Mavs vloeren LeBron, Cavs

De Cavaliers hadden er niet zo’n zin in op maandag en werden zorgvuldig ontmanteld door de Dallas Mavericks. De Mavs vochten harder down the stretch en kaapten de overwinning weg, 104-97, wat closer lijkt dan het was – Dallas stond 15 punten los met 4 minuten te gaan. Jonge guards Seth Curry en Yogi Ferrell dicteerden een up-tempo aanval die de Cavs niet konden bijbenen. Ferrell eindigde met 19 punten en een cruciale driepunter met 4:18 op de klok, goed voor een 100-85 lead. Curry volgde een career-high 24 punten op zaterdag op met 16 punten, vier assists en vijf rebounds op maandag. Forward Harrison Barnes had 24 punten en 11 rebounds?

LeBron James had 23-9-9 voor de Cavaliers. He was 9-voor-19. Point guard Kyrie Irving had 18 punten en vijf assists, maar liet ook zes turnovers optekenen.

38-9 voor Mike Conley

Guard Mike Conley deed wat hij wilde op maandagavond. De veteraan scoorde een career-high 38 punten en converteerde ook zeven driepunters (Memphis als team 16) voor hij met nog vijf minuten op de klok, vanop de bank ging waarnemen. Het werd een 115-96 overwinning over de sputterende Phoenix Suns. Marc Gasol en Zach Randolph hadden elk 18 punten.

Devin Booker voerde de Suns aan met 22 punten.