Grades Miami Heat vs. Boston Celtics

Door

Miami Heat versloeg in game 7 van de Eastern Conference Finals in eigen huis Boston Celtics met 101-88. Hieronder de cijfers voor de prestaties van de belangrijkste spelers van beide teams.

Miami Heat

LeBron James, 8 – Minder dominant dan game 6, maar dat kwam mede door tacktiek van Celtics om James naar de vrijeworplijn te sturen. Het werkte, hij miste vijf van zijn zeventien FT´s, maar was in vierde kwart met onder meer een verre driepunter belangrijk.

Dwyane Wade, 7,5 – De trend van een matige eerste helft blijft zich herhalen. Wel meer dan zijn gemiddelde, 9 punten tegen 5.8. De trend van knap vierde kwart herhaalde zich echter ook. Negen punten, waaronder een belangrijke score en and-1  waarmee Boston de genadeklap werd toegbracht.

Shane Battier, 7 – Vier op negen driepunters vlogen erin. Spoelstra tekent voor dit aantal in elk duel. Verdedigend aardig, met drie steals en een blok, maar was regelmatig net te laat voor de rotatie.

X-Factor: Chris Bosh, 9 – De Big Three was voor het eerst sinds game 1 tegen de Indiana Pacers compleet. Bosh kreeg ruimte en benutte die optimaal. Uiterst effectief (8-10) en scoorde maar liefst drie driepunters uit vier pogingen. De Heat willen dat vast niet elk duel van hem zien, maar tegen de Celtics pakte het goed uit.

Boston Celtics

Kevin Garnett, 6 – Twee punten in het vierde kwart? Dat is niet de manier om een game 7 af te sluiten. Pijnlijk maar waar: KG is te oud. Hij oogde bij vlagen jong deze series, maar kan een team al een tijdje niet meer in zijn eentje dragen. Helaas. Wees niet verbaasd als dit de laatste officiële wedstrijd was in de loopbaan van de Big Ticket.

Rajon Rondo, 7 – Beste speler bij Celtics. Weer. En weer was het niet voldoende voor de zege. De guard noteerde een triple-doulbe, 22 punten, 14 assists en 1o rebounds. Met lede ogen zag hij hoe de lichtjes langzaam uit gingen bij zijn Hall of Fame-makkers in de laatste twaalf minuten.

Paul Pierce, 5 – Herstelde zich enigszins van die dramatische prestatie in game 6. Het was wederom niet overtuigend. Hoefde voor grote gedeelten van het duel James niet te verdedigen, zodat hij offensief meer energie had. Het kwam er niet uit. Scoorde weliswaar 19 punten, maar raakte slechts 7 van 18 schoten.

Ray Allen, 5 – Fabuleuze schutter, maar wordt met de dag een-dimensionaler. Beste nieuws kwam na afloop van het duel toen Allen liet weten volgend jaar zeker niet met pensioen te gaan.

 

 

Ook leuk om te lezen