Devils vechten door en dwingen game 6 af

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New Jersey hebben Devils zichzelf naar een 3-2 tussenstand in de Stanley Cup Finals gespeeld. In Newark werd met 1-2 gewonnen van de Los Angeles Kings, die daarmee hun eerste uitnederlaag in de play-offs moesten slikken.

Parise op tijd

In de finale won tot dusver elke wedstrijd het team dat het openingsdoelpunt had gemaakt en dus begonnen beide ploegen, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, vurig aan het duel. De kansen waren daarbij met name voor de Kings, die echter niet tot scoren kwamen.

Zach Parise deed dat wel. Hij onderschepte de puck op het juiste moment toen Jonathan Quick te laat terug in zijn net was en kon de 0-1 achter de doelman schuiven. Beide ploegen kregen daarna nog enkele kansen, maar 1 periode stond er een 0-1 tussenstand op het bord.

In de tweede periode kregen beide ploegen wederom voldoende kansen en de Kings waren de eerste om er één van te benutten. Justin Williams kreeg te veel ruimte om de attacking zone binnen te dringen en mocht vrij uithalen: 1-1. Martin Brodeur was kansloos.

Ongelukkige Voynov

Slava Voynov was kort daarna een zeer ongelukkig man. De Rus kreeg eerder deze finale al een puck op zich die in eigen net verdween en dat gebeurde hem nu in game 5 opnieuw. Bryce Salvador schoot vanuit de hoek van de zone en zag zijn schot via Voynov achter doelman Quick verdwijnen: 1-2.

Die stand leek heel kort niet op het bord te staan aan het einde van de tweede periode, maar na herhaling bleek dat het schot van Jarrett Stoll weliswaar doel trof, maar dat hij zijn stick veel te hoog hield. Om die reden werd dit doelpunt terecht afgekeurd.

Zoektocht naar gelijkmaker slaagt niet

Gedurende de derde periode was het Kings all the way. Zij gingen naarstig op zoek naar de 2-2, maar kwamen nooit echt dichtbij. In de slotfase werd het nog even gevaarlijk, toen beide teams een speler minder op het ijs hadden staan door penalty’s en Jonathan Quick van het ijs ging, maar enkele schoten vielen ten prooi aan Martin Brodeur.

Toen met nog zeven seconden de face-off buiten de attacking zone gegeven werd, leek het al over en dat bleek ook zo. De Devils winnen daarmee de vijfde wedstrijd en mogen zich opmaken voor game 6 aankomende dinsdagnacht, waarin opnieuw de opdracht is eliminatie te voorkomen. De wedstrijd wordt gespeeld in Staples Center in Los Angeles.

Highlights

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen