Marshall oppermachtig in Boca Raton Bowl

Door

Boca Raton Bowl - Marshall v Northern Illinois

Normaal worden teams uitgekozen om in een bepaalde bowl te spelen, maar deze keer was het Marshall die de keuze had gemaakt. Eigenlijk hoorden ze namelijk in een andere bowl tegen een team uit de Big Ten te spelen, maar Marshall vond de Big Ten niet sterk genoeg en koos voor een sterkere tegenstander in de vorm van Northern Illinois. Een team uit een kleinere divisie en dat zal ze in de Big Ten pijn hebben gedaan. Uiteindelijk deed het ook Northern Illinois pijn, want Marshall won met maar liefst 52-23.

Laatste wedstrijd Rakeem Cato

De Boca Raton Bowl, dit jaar voor het eerst gehouden, was de laatste wedstrijd voor Cato in het college football. Cato had al vele records op zijn naam staan, maar pakte er nog wat bij in deze wedstrijd. Zo pakte Cato het schoolrecord door zijn veertigste touchdown van het seizoen te gooien. Cato gooide ook voor de 46e wedstrijd op rij tenminste één touchdownpass en ook dat is een, weliswaar gedeeld, record. Geen enkele college football quarterback, op welk niveau dan ook, gooide ooit in meer wedstrijden op rij een touchdownpass.

Cato was op alle gebieden de grote ster van de wedstrijd. Hij gooide 281 yards en drie touchdowns bij elkaar en scoorde ook nog twee touchdowns over de grond. Northern Illinois maakte nooit enige kans, hoewel ze wel de vroege voorsprong pakten. De vreugde was echter van korte duur. Bij de kick-off na de touchdown van de Huskies scoorde Marshall al direct, om daarna steeds verder uit te lopen. De Thundering Herd was niet te stoppen en was dan ook de meer dan terechte winnaar.

Vraag is nu hoe Marshall het volgend jaar zonder Cato gaat doen. Er zit voldoende kwaliteit in het team om door te blijven stomen, maar het verlies van een beeldbepalende speler kan onvoorziene gevolgen hebben. Grote vraag is ook hoe Cato het gaat doen in de draft. Ondanks zijn fantastische statistieken is het zeker niet de beste quarterback, daar maakt hij teveel fouten voor. Mogelijk is er echter toch een team dat een gokje wil wagen en hem in één van de eerste rondes gaat draften.

Verdediging Navy wint de Poinsettia Bowl

De Poinsettia Bowl tussen Navy en San Diego State was vooral een wedstrijd van vele fouten. Het regende fumbles, vooral van de kant van Navy. Maar liefst vier keer verloren de Midshipmen de bal tijdens een rush. Uiteindelijk was het echter de verdediging van Navy die de zege binnen wist te slepen. Voor de poorten van de hel haalden ze de 17-16 eindstand binnen.

Veel had het overigens niet gescheeld. San Diego State kicker Donny Hageman had eerder in de wedstrijd al drie fieldgoals gemaakt en kreeg op het einde van de wedstrijd de kans om de zege binnen te slepen via een relatief eenvoudige 34 yard fieldgoal. Tot zijn eigen ontsteltenis ging de bal echter rechts langs de palen, waardoor de bijna zekere zege alsnog een verlies werd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen