Manning: ‘Super Bowl niet mijn laatste wedstrijd’

Door

Denver Broncos Super Bowl XLVIII Media Availability

De afgelopen dagen hing het gerucht in de lucht. Zou Denver Broncos-quarterback Peyton Manning na afloop van Super Bowl XLVIII, mede gezien zijn medische gesteldheid, een punt zetten achter zijn carrière? Zondagavond kwam daar duidelijkheid over. ,,Op het moment dat ik er geen plezier meer uit haal zal ik per direct stoppen. Maar dat gevoel heb ik absoluut niet. Ik wil nu zeker doorgaan,” aldus de 38-jarige Manning tegenover ESPN.

,,Mijn manier van carrièreplanning is twee jaar geleden enorm veranderd na mijn zware blessure. Ik bekijk het nu van jaar tot jaar, maar het belangrijkste is dat ik op dit moment nog heel veel plezier beleef met het spelletje. De voorbereiding, de wedstrijden zelf.. Natuurlijk vindt iedereen het spelen in Super Bowl fantastisch, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik haal ook genoeg voldoening aan de pre-season, de trainingen.”

Toch staat het nog niet voor de volle honderd procent vast dat Manning ook volgend jaar de QB zal zijn van de Broncos. Na het seizoen zal hij medisch onderzocht worden. Als de doktoren geen bezwaren hebben, dan gaat hij door. Bij een negatief advies, stopt Manning onmiddelijk. ,,Dan weet ik dat ik een prachtige carrière achter de rug heb en luister ik goed naar hen.”

Hij werd ook gevraagd of het niet een mooi moment zou zijn om na een eventuele Super Bowl winst afscheid te nemen. ,,Ik ken de namen van de spelers die dat gedaan hebben. John Elway is een goed voorbeeld en natuurlijk Ray Lewis vorig jaar. Prachtig om op die manier je loopbaan te beëindigen, maar vergeet ook niet dat zij gedwongen moesten stoppen. Dat heb ik niet. Ik wil doorgaan.”

John Elway, de general manager van de Broncos, voorziet geen problemen voor volgend seizoen met zijn sterspeler. ,,Hij oogt nog fris en jeugdig en heeft het dit seizoen ook laten zien. Hij speelt fantastisch.”

Peyton, de middelste van de broers Manning, heeft een fantastisch seizoen achter de rug, waarin hij diverse NFL-records verbrak.

Mocht Manning terugkeren volgend seizoen, dan levert hem dat sowieso 20 miljoen dollar op. Dat is een gedeelte van het vijfjarige contract dat Manning in maart 2012 afsloot. In totaal gaat het om een bedrag van 96 miljoen dollar voor die periode. Dit seizoen ontvang hij precies hetzelfde bedrag.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. AD 9 jaar ago

    Zonde voor ons (Pats), maar mooi voor de NFL!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen