Miami Heat begint warm te draaien

Door

De Miami Heat beginnen op stoom te raken. Tegen de Golden State Warriors won de ploeg van trainer Erik Spoelstra met 106-84. Het betekende niet alleen de zevende opeenvolgende overwinning, er werd tevens een nieuw record neergezet. In alle overwinningen wist de Heat minimaal met tien punten verschil te winnen.

Hoe anders zag de wereld er op 27 november uit. De Heat hadden toen op bezoek bij de Dallas Mavericks met 106-95 verloren en dat was de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Crisis in Miami en de vraag zoemde rond hoe lang Spoelstra nog de kans zou krijgen om van dit sterrenensemble een winnend team te maken.

Zeven wedstrijden verder is alles weer anders. Tegen de Warriors zorgden LeBron James(29 punten) en Dwayne Wade (34) samen voor de helft van productie. ,,We hebben een manier gevonden om goed samen te spelen,” vertelde James na de wedstrijd vrijdagavond. ,,We zijn allebei weer terug gegaan naar de basis, waarmee we allebei zoveel succes hebben behaald in deze league. Nu zie je dat we zowel aanvallend als verdedigend beter staan en dat levert resultaat op.”

Door de overwinning passeren de Heat nu Orlando Magic, dat met 117-105 verloor op bezoek bij de Utah Jazz, op de ranglijst van de Southeast Division en pakte het daarmee voor het eerst dit seizoen de koppositie.

Ook leuk om te lezen