Carl Crawford kiest voor Boston

Door

De Boston Red Sox hebben wederom toegeslagen op de transfermarkt. Nadat ze eerder deze week Adrian Gonzalez wisten binnen te halen, meldt ESPN dat Carl Crafword de volgende grote free transfer is die per ingang van volgend seizoen de stap richting Fenway Park maakt.

Voor niet minder dan 142 miljoen dollar hebben de Red Sox de komende zeven jaar de beschikking over deze linksvelder. Het is opmerkelijk dat de directie van de Bostonians Crawford een zevenjarig contract heeft geboden, aangezien dat voor het laatst in 2002 gebeurde. Boston’s eerste voorstel ging over zes jaar, maar daarop leken ze de slag om de felbegeerde free agent te verliezen.

Juist door de linksvelder, die in in 2010 de ‘Golden Glove’ won, nog een extra jaar te bieden werd de keuze voor Crawford een stuk makkelijker. Lange tijd leken de Los Angeles Angels goede papieren te hebben om hem binnen te halen, maar uiteindelijk trok die ploeg aan het kortste eind. De Angels kwamen met een zesjarig voorstel ter waarde van zo’n 108 miljoen dollar.

Crawford wordt met zijn nieuwe contract de eerste speler in de geschiedenis van de Red Sox die jaarlijks meer dan 20 miljoen dollar zal verdienen.

Ook leuk om te lezen