Kevin Durant is niet te stoppen: 46 punten tegen de Blazers

Oklahoma City Thunder v Charlotte BobcatsHet begint bijna gewoon te worden. Kevin Durant met 46 punten tegen de Portland Trail Blazers. Is er verder nog iets gebeurt? “Je kunt er weinig aan doen wanneer de ring zo groot is als een oceaan”, zei Blazers’ guard Wesley Matthews treffend. Durant scoorde elf van zijn 46 punten in de laatste vier minuten en leidde de Oklahoma City Thunder naar een 105-97 overwinning.

Voor de vierde keer (!) in de maand januari scoorde Durant 40 punten of meer en voor de achtste keer op rij was hij goed voor 30 punten of meer. In de zestien wedstrijden zonder teamgenoot Russell Westbrook scoort Durant gemiddeld 33.7 punten per wedstrijd.

Tip-Off
Rajon Rondo zei voor de wedstrijd dat de rivaliteit tussen de Boston Celtics en de Miami Heat bekoeld is, maar dat hij de spelers van de Heat nog steeds niet mag. Dat zal na de 93-86 nederlaag niet veranderd zijn. LeBron James scoorde elf van zijn 29 punten in het vierde kwart voor de Heat die bijna een voorsprong van achttien punten uit handen gaven. Rondo schoot 0-uit-8 in 26 minuten speeltijd (hij deelde wel vijf assists uit).

834730145

Three Point Play

• Wat een geweldige coach is die Jason Kidd toch. De Brooklyn Nets zijn nu 8-1 in het jaar 2014 na een 101-90 overwinning op de Orlando Magic. Andray Blatche kende opnieuw een sterk optreden vanaf de bank met achttien punten en een heerlijke poster-dunk over Kyle O’Quinn.

• Rudy Gay was on fire voor de Sacramento Kings in de met 114-97 gewonnen wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. Gay scoorde 41 punten op slechts 25 schoten (zestien raak) en hij was 5-uit-8 van downtown. Meer over Gay in SportAmerika The Magazine (12.00 uur online op de site).
  • Bijna een triple-double voor Kevin Love in de 112-97 overwinning op de Utah Jazz. De sterspeler van de Minnesota Timberwolves noteerde negentien punten, dertien rebounds en acht assists. Ricky Rubio kende een solide wedstrijd met elf punten, dertien assists en vijf steals. En de Spanjaard is een held voor een kleine Wolves’ fan.