Aldridge scoort 46 punten, Wizards verslaan Bulls

BannerPlayoffs

De Portland Trail Blazers hebben in hun eerste play-off duel met de Houston Rockets goede zaken gedaan. In Texas stond er na verlenging een stand van 122-120 op het scorebord. Sterspelers LaMarcus Aldridge en Damian Lillard waren duidelijk niet onder de indruk van de druk die de play-offs met zich mee brengen. De power forward kreeg van de Rockets alle ruimte om aanvallend werk te verrichten en kwam tot een franchise-record met 46 punten en greep achttien rebounds. De kleine Lillard kwam tot 31 punten en negen rebounds.

Het vierde kwart was ongelooflijk spannend. De Houston Rockets hadden met nog 4.30 minuten een voorsprong van negen punten opgebouwd, maar mede dankzij vier gemiste vrije worpen van Dwight Howard (27 punten, vijftien rebounds) knokten de bezoekers zich langszij. Lillard en Aldrigde scoorden de laatste 25 punten in de reguliere speeltijd voor de Blazers.

In de verlenging scoorde de thuisploeg de eerste zes punten, maar de Rockets verspeelden deze voorsprong opnieuw. James Harden zag zijn schot in de slotseconde van de ring af stuiteren. Woensdag staat het tweede duel op het programma. Het is nog onduidelijk of Patrick Beverley dan meespeelt. De guard had opnieuw last van zijn knie.

GoodnaturedFocusedCowrie

Wade oogt goed in zege op  Bobcats

De titelverdediger had ruim een helft lang zijn handen vol aan de Charlotte Bobcats: 99-88. De Miami Heat speelden met Dwyane Wade in de basis en hij stelde niet teleur. De guard kreeg dit seizoen veel rust en had veelal last van pijntjes, maar daar was zondag niks van te zien. Als vanouds eurostepte hij langs zijn tegenstanders en vermaakte hij het publiek met acrobatische lay-ups. Wade kwam tot 23 punten en raakte tien van zijn zestien schotpogingen. De mooiste twee punten kwam op naam van Josh McRoberts:

LiveFrenchGrebe

De Bobcats maakten het de Heat bepaald niet makkelijk. In de eerste helft pakten de bezoekers brutaal een voorsprong van negen punten en begonnen het derde kwart bovendien met een run van 11-0. De ploeg wist het goede spel echter niet vol te houden en zag bovendien Al Jefferson tijdelijk afhaken met een enkelblessure. Het is nog onduidelijk of hij woensdag kan spelen.

Wizards winnen in Chicago

Nene keerde terug in de basis en bezorgde de Chicago Bulls een verschrikkelijke avond. De Braziliaanse power forward scoorde 24 punten en haalde de highlights met enkele belangrijke plays in het vierde kwart. De Washington Wizards begonnen het laatste kwart met een achterstand van drie punten, maar ze overklasten de thuisploeg en scoorden gezamenlijk maar liefst dertig punten: 102-93.

“The sky is the limit if we play the right way”, zei een blije Nene na afloop. De normaal zo’n goede Bulls’ verdediging had geen antwoord op het aanvallende spel van de Wizards. Bulls coach Tom Thibodeau baalde hardop over het feit dat zijn ploeg dat niet beter deed. Ook in rebounds moesten de Bulls het afleggen: 45-39.

Mooi gebaar van Benny the Bull als steun aan Craig Sager.