Lakers verliezen van Hawks, Celtics verslaan Raptors

1recap1
Los Angeles Lakers @ Atlanta Hawks, 92-96

Het moest een keer ophouden met al die nipte overwinningen voor de Lakers. Nadat de drie laatste close games in winst waren omgezet, waaronder een 99-98 zege op de Hawks, ging het nu op bezoek in Atlanta mis. Atlanta, dat notabene aantrad zonder de geblesseerde Josh Smith, hield stand in het vierde kwart en sleepte een belangrijke zege in de wacht in de missie om de Miami Heat in de play-offs te ontlopen. De Hawks staan nu op een zevende plaats in de Eastern Conference met twee verliesduels minder dan de Milwaukee Bucks.

Zoals wel vaker de laatste weken begonnen de Lakers slecht aan het duel. Bij rust keek de ploeg van coach Mike D’Antoni aan tegen een achterstand van twaalf punten. In het derde kwart waren de rollen echter omgedraaid en kwam LA terug tot twee punten. In de laatste twaalf minuten ontspon zich een spannende strijd. De ene fout stapelde zich op de andere, bij beide teams, maar uiteindelijk trokken de Hawks aan het langste eind. Devin Harris scoorde 17 punten en had zeven assists en Al Horford kwam tot 14 punten en 14 rebounds.

De nederlaag was achteraf nog niet eens de grootste zorg voor de Lakers, die sterspeler Kobe Bryant (31 punten, 7 rebounds, 5 assists) in de laatste seconden van het duel zagen uitvallen met een enkelblessure. Hij is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Toronto Raptors @ Boston Celtics, 88-112

Moeiteloos werden de Raptors aan de kant gezet. Jeff Green was goed op dreef met twintig punten en Paul Pierce kwam tot vijftien punten. Nadat Toronto in het eerste kwart nog goed voor de dag was gekomen, ging het in het tweede en derde kwart helemaal mis. De Celtics namen een voorsprong van bijna twintig punten en gaven die in de laatste twaalf minuten niet meer weg. Sterker nog, het verschil liep nog op. Rudy Gay toonde weer eens aan een ineffectieve volume-schutter te zijn met weliswaar 19 punten, maar slechts 7 rake schoten op 19 pogingen.

Minnesota Timberwolves @ Indiana Pacers, 91-107

Terwijl de Wolves het nieuws kregen dat Kevin Love nog zo’n twee tot drie weken is uitgeschakeld, zette Ricky Rubio na zijn gala-voorstelling met triple-double van een dag eerder met 21 punten, 10 assists, 6 rebounds en 3 steals wederom een ijzersterke wedstrijd neer. Het was echter bij lange na niet voldoende om de Pacers te verontrusten. Roy Hibbert speelde één van zijn beste duels dit seizoen en noteerde 27 punten, 12 rebounds en vier blocks, terwijl David West tot 13 punten, tien rebounds en zes assists kwam. Het duo maakte 16 van zijn 23 schoten.

Milwaukee Bucks @ Washington Wizards, 93-106

De Bucks speelden niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden, maar de Wizards lieten ineens een erg potente aanval zien. Iets waar ze dit seizoen maar moeilijk op konden bouwen in Washington. John Wall speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen met 23 punten, tien assists, zes rebounds en vier steals, maar kreeg hulp van Martell Webster die ook goed was voor 20 punten. Bij de Bucks werd Monta Ellis topscorer met 26 punten, naast acht assists.

Phoenix Suns @ Houston Rockets, 81-111

De Rockets kunnen door de nederlaag van de Lakers en een eenvoudige zege op de Suns weer even opgelucht ademhalen. Voorlopig is de marge met LA weer twee duels. De Suns zijn al een tijdje uitgespeeld en hopen vooral op een mooie draft-positie, voor de Rockets dus een koud kunstje om de wedstrijd in winst om te zetten. Donatas Montiejunas werd topscorer met 19 punten, terwijl James Harden er 18 maakte. Bij de Suns was Wesley Johnson met 15 punten de meest scorende speler.