Montreal verstevigt koppositie, Devils te sterk voor Flyers

Door

Philadelphia Flyers v New Jersey DevilsHet kan snel verkeren in de NHL. Nadat de Montreal Canadiens vorig seizoen nog onderaan eindigde in de Eastern Conference, zijn ze nu ineens de trotse koploper. Deze koppositie werd gisteren verstevigd middels een moeizame overwinning op divisiegenoot de Ottawa Senators. Aan de andere kant blijven de Philadelphia Flyers, vorig jaar nog halvefinalist van hun conference, na een nederlaag tegen de New Jersey Devils onder aan de ranglijst bungelen.

Dat de Canadiens niet alleen afhankelijk zijn van hun eerste twee aanvalslinies, bleek gisteren wel in de wedstrijd tegen de Senators. Dit duel was het namelijk de derde lijn met Lars Eller, Alex Galchenyuk en Gabriel Dumont die voorop ging in de strijd. Zo was het Eller die de thuisploeg in de eerste periode op voorsprong zette, al kwamen de Senators weer snel op gelijke hoogte.

Nadat de Senators nog in het eerste bedrijf op gelijke hoogte waren gekomen, namen de Canadiens in de tweede periode een 3-1 voorsprong. Ook dit keer wisten de bezoekers hun achterstand echter ongedaan te maken, waardoor uiteindelijk een shootout de beslissing moest brengen. Hierin wisten zowel Galchenyuk als uitblinker Eller het net te vinden en omdat de Senators maar één keer scoorden, bleven de twee punten in Montreal.

Devils winnen

In New Jersey troffen twee teams elkaar die niet in goede vorm verkeren. De Devils staan nog wel tweede in de Atlantic Division maar verloren na een uitstekend begin van het seizoen de laatste tijd veel wedstrijden, mede vanwege de blessure van hun eerste goalie Martin Brodeur. Ook de Flyers zijn wegens verschillende blessures  niet in goede doen en staan nu zelfs laatste in de divisie.

In de onderlinge ontmoeting bleken de Devils gisteren duidelijk te sterk voor hun divisiegenoot. Aan de hand van uitblinkers Adam Henrique en Andrei Loktionov en tweede goalie Johan Hedberg werden de Flyers op een 5-2 nederlaag getrakteerd, waardoor de Devils zich weer bij de beste acht van de conference schaarden. De twee teams ontmoeten elkaar morgen overigens weer, alleen dan in Philadelphia.

Western Conference

In de Western Conference stond gisteren slechts één wedstrijd op het programma. De Calgary Flames ontvingen hierin de Detroit Red Wings en wonnen het duel met 5-2. De thuisploeg had het echter wel moelijker dan dat de uitslag doet vermoeden en mocht goalie Miikka Kiprusoff dankbaar zijn dat de sterkere Red Wings na twee periodes niet op voorsprong stonden. Uiteindelijk scoorden de Flames drie keer in de slotperiode waardoor zij alsnog als winnaar van het ijs stapten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen