Gallinari mist gehele NBA-seizoen na nieuwe knie-operatie

Door

Dallas Mavericks v Denver NuggetsDe vraag hing al even in de lucht of de op 4 april 2013 geblesseerd geraakte Danilo Gallinari dit seizoen terug zou keren – en het antwoord is ‘nee’, meldt Yahoo! Sports. De 25-jarige Italiaan van de Denver Nuggets scheurde toen een kruisband en zijn meniscus in zijn linkerknie en is na een nieuwe operatie wederom lang niet inzetbaar.


Adrian Wojnarowski van Yahoo! Sports stelt zelfs dat de gescheurde kruisband nooit onder het mes is geweest destijds. Hij zou alleen aan zijn meniscus zijn geholpen. De eerste operatie dateert alweer van negen maanden geleden, enkele dagen nadat hij zich lelijk blesseerde tegen de Dallas Mavericks.


NBA betaalt
Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei een wijs ex-voetballer eens. Dat geldt ook voor de Denver Nuggets. Door een NBA-regeling is het zo dat een team na 41 opeenvolgende gemiste wedstrijden van een speler het salaris niet meer hoeft te betalen. De NBA neemt die kosten dan voor zijn rekening. Dat komt neer op $61,800 elke wedstrijd. Een fijne meevaller.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen