Celtics blijven ook zonder Rondo door gaan met winnen

Door

Er was donderdagavond goed én slecht nieuws voor de Boston Celtics. Het positieve van deze avond was dat de ongeslagen status werd behouden en uitgebreid naar twaalf wedstrijden. De Celtics waren in hun eigen TD Banknorth Garden met 102-90 te sterk voor de Atlanta Hawks. Kevin Garnett was de grote man aan Boston zijde met 17 punten en 14 rebound.

Het minder goede nieuws is dat het team van coach Doc Rivers het de komende weken zal moeten stellen zonder spelmaker Rajon Rondo. De rappe point guard verzwikte zijn enkel in het duel van afgelopen woensdag tegen de New York Knicks. Rondo, die dit seizoen gemiddeld de meeste assists in de hele NBA verstuurd, viel in dat duel uit, maar keerde aan het einde van de wedstrijd toch weer terug.

Inmiddels is zijn enkel een stuk opgezwollen en moet hij rust houden. Dit herstel zal een aantal weken duren, afhankelijk van hoe snel Rondo’s lichaam herstelt. ,,Hij krijgt die tijd van ons om helemaal te herstellen. Voorheen had hij ook wat lichte hamstringklachten en nu is dan een ideale mogelijkheid om zijn gehele lichaam te laten rusten,” stelde Rivers na afloop van het gewonnen duel donderdagavond.

Door de zege op de Hawks delen de Celtics nu het seizoensrecord samen met de San Antonio Spurs en de Dallas Mavericks voor het meeste aantal overwinningen op rij. Alle drie de ploegen wisten twaalf wedstrijden achter elkaar te winnen. Met de Indiana Pacers en de Philadelphia 76’ers als de volgende twee tegenstanders voor de ploeg van Rivers, ligt het voor de hand dat het record de komende wedstrijden uitgebreid zal worden.

Foto: www4.picturepush.com

Ook leuk om te lezen