Philadelphia Flyers moeten Pronger vier tot zes weken missen

Door

Chris Pronger, vedediger en steunpilaar van de Philadelphia Flyers zal vier tot zes weken toe moeten kijken vanaf de zijlijn. De ervaren Canadees, die op de winterspelen in Vancouver nog goud pakte, heeft afgelopen woensdag zijn voet gebroken. In een wedstrijd tegen de Montreal Canadiens blockte Pronger een schot met zijn voet. De puck kwam hard en op een vervelende manier tegen de schaats van de Canadees. Vrijdag werd Pronger met succes geopereerd en nu begint het revalidatie proces.

Het is niet de eerste keer dat Pronger dit seizoen langdurig langs de zijlijn staat. De verdediger van de Flyers miste al de gehele preseason en de eerste twee wedstrijden van het reguliere seizoen vanwege een blessure aan zijn knie. ,,Het is een enorme teleurstelling maar het is wat het is. Er zullen nu andere spelers op moeten staan en het voortouw nemen,”aldus Paul Holmgren de general manager van de Flyers.

Pronger is een ervaren NHL speler en één van de steunpilaren van de Flyers, de leider in de NHL. Hij was dit seizoen al goed voor vier goals, elf assists en een gemiddelde van twintig minuten op het ijs per wedstrijd.

Foto: maddoghockey.net

Ook leuk om te lezen